Cei care nu vor respecta carantina vor fi amendați cu suma de 206 euro imediat cum sunt prinşi, dar dacă în escapadele lor ilegale infectează şi alte persoane circumstanţele devin agravante. Sentința poate ajunge până la 21 de ani de închisoare.

„Sunt infectat, ştiu că sunt infectat şi totuşi intru în contact cu alţi oameni şi risc să îi infectez şi pe ei. Este o crimă!”, este de părere avocatul Franco Coppi, potrivit unei declarații oferite Corriere della Sera.

Mass media din Italia compara aceste ameninţări cu sentinţa dată în 2017 la Roma, unei persoane infectate cu HIV care cu bună ştiinţă a transmis boala unei persoane, pedeapsa primită fiind de 24 de ani de închisoare.

Ca urmare a situației critice, în Italia au mai rămas deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, restul locaţiilor, inclusiv baruri, pub-uri sau restaurante, au fost închise pentru următoarele 14 zile.

Numărul morţilor de coronavirus din Italia a ajuns la 827, în timp ce cel al îmbolnăvirilor este de 12.462, bilanţul crescând alarmant de la o zi la alta, transmite RTV.