Circulaţia rutieră pe DNB 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închisă duminică, începând cu ora 10:30, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (viscol şi vizibilitate redusă) şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reaminteşte că, începând de marţi, 20 octombrie 2020, circulaţia rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărăşan), între km 104+000 (Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada ) şi DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

„Precizăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, menţionează reprezentanţii CNAIR.

Cea mai mare amendă din România

Un șofer din România a reușit o performanță foarte greu de egalat, la care alții nici măcar nu visează. E greu de copiat lanțul de neregularități pe care le-a comis bărbatul în timp ce se afla la volan.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din Siret, județul Suceava, a bifat nu mai puțin de 16 contravenții în doar câteva zeci de minute. Astfel, el s-a ales cu cea mai mare amendă dată vreodată unui șofer pe teritoriul țări noastre. Polițiștii de la Rutieră l-au sancționat cu incredibila sumă de 20.880 de lei.

De asemenea, el va avea permisul suspendat timp de patru ani, până în 2024.

Amenzile s-au cumulat!

Oamenii legii îl urmăreau pe șofer și au bifat 16 infracțiuni comise de acesta. Printre nereguli s-au numărat: viteză excesivă, asta însemnând peste 100 de km./h. în localitate, neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori kilometrici diferiți, astfel că ele au fost cumulate.

Într-un final, cei doi polițiști care au început cursa de urmărire împotriva șoferului indisciplinat au reușit cu greu să-l oprească.