Evenimentul Zilei > Social > Zămislirea Fecioarei și împlinirea Profeției. Calendar creștin ortodox
Zămislirea Fecioarei și împlinirea Profeției. Calendar creștin ortodox

Zămislirea Fecioarei și împlinirea Profeției. Calendar creștin ortodox

Pe 9 decembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana.

Sfânta Ana provenea din seminția preoțească a lui Levi, fiind fata cea mai mică a preotului Matihian din neamul lui Aaron. Soțul Anei era bunul Ioachim, din neamul lui Iuda, descendent al Regelui David. Se împlinește astfel profeția că Mesia va avea o dublă descendență: împărătească și preoțească.

Căsătoriți de 50 de ani, Ioachim și Ana nu aveau copii, fiind supuși oprobriului public, deoarece la evrei familiile fără copii erau considerate blestemate. Din acest motiv, Marele Preot de la Templu nu îi primește lui Ioachim jertfa, ceea ce pricinuiește mare obidă acestuia și Anei.

Deși bătrâni, cei doi soți se roagă cu mai multă frângere de inimă lui Dumnezeu, iar Acesta trimite pe Arhanghelul Gavriil care îi vestește Sfintei Ana că va avea „o fiică mult binecuvântată, prin care toate neamurile pământului se vor binecuvânta și prin care va veni mântuirea lumii”.

În scurt timp, Ana rămâne însărcinată. Zămislirea Sfintei Fecioare este prăznuită pe 9 decembrie, iar Nașterea ei pe 8 septembrie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.