Yuval Steinitz a declarat că există o mare probabilitate ca Iranul să lanseze atacuri directe sau indirecte împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran și Statele Unite vor escalada, informează Reuters.

Statele Unite ale Americii au început o presiune din ce în ce mai mare asupra Iranului, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere militar. Președintele Donald Trump le-a cerut liderilor de la Teheran să dialogheze despre renunțarea la programul nuclear și a declarat că nu poate exclude o eventuală confruntare militară între cele două state.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că tensiunile din Golf escaladează continuu.

„Dacă va exista vreun tip de conflagrație între Iran și Statele Unite sau între Iran și vecinii săi, nu exclud posibilitatea ca iranienii să activeze grupuri precum Hezbollah sau Jihadul Islamic din Fâșia Gaza, sau chiar să încerce să lanseze rachete din Iran către Statul Israel.”, a spus Steinitz.  

Statele Unite au trimis un portavion și mai multe bombardiere strategice de tip B-52 către Orientul Mijlociu, pentru a „indiciile clare” ale unor amenințări din partea Iranului la adresa forțelor americane din regiune. Pentagonul nu a oferit detalii suplimentare despre această operațiune, dar un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

Armata israeliană a refuzat să ofere informații în legătură cu eventualele pregătiri pe care le-ar face pentru a contracara posibile amenințări legate de un conflict armat între Statele Unite și Iran.