Wizz Air anulează mai multe curse de Italia. Opțiunile pasagerilor

Wizz Air anulează mai multe curse de Italia. Opțiunile pasagerilor Sursa foto: Wizz Air

Românii care și-au rezervat vacanțe ori și-au programat călătorii în diferite destinații externe, în aceste zile, primesc o veste proastă. Compania de transport aerian low cost Wizz Air a anulat mai multe curse de pasageri spre și dinspre Italia. Pasagerii afectați de aceste situații pot solicita rambursarea valorii biletelor sau reprogramarea zborurilor.

Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au anunțat că au decis să anuleze mai multe curse aeriene programate pentru sâmbătă, din și spre Italia. Decizia se datorează grevei personalului de handling la sol in această ţară. În acest context, Wizz Air îi sfătuiește pe cei care au achiziționat bilete pentru această zi să verifice starea zborului înainte să plece la aeroport. De asemenea, compania își avertizează pasagerii că durata procedurilor de îmbarcare și controalele de securitate pot dura mai mult decât de obicei.

„Deoarece sunt planificate greve ale personalului de handling la sol în toată Italia pe 15 iulie, Wizz Air doreşte să informeze că durata călătoriei către aeroporturi, check-in-ul şi controalele de securitate pot dura mai mult decât de obicei. Recomandăm cu insistenţă pasagerilor să îşi planifice în consecinţă şi să aloce suficient timp pentru a ajunge la aeroport şi a efectua toate formalităţile necesare la biroul de check-in, la controlul de securitate şi la poarta de îmbarcare”, se arată într-un anunț al Wizz Air destinat pasagerilor

Reprezentanții companiei aeriene subliniază că fac tot posibilul pentru a reduce perturbările provocate de greve. Chiar și așa, au arătat aceștia, mai multe curse aeriene vor fi anulate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Chiar dacă grevele sunt în afara controlului nostru, Wizz Air face tot posibilul pentru a minimiza perturbările. Cu toate acestea, compania aeriană este, din păcate, nevoită să anuleze în această zi o serie de zboruri din şi spre Italia, care nu vor fi gestionate de către furnizori”, au mai transmis reprezentanţii Wizz Air.

Opțiunile pasagerilor nemulțumiți de situație

Conform sursei citate, pasagerii nemulțumiți, în caz de anulare, au la dispoziție posibilitatea de a solicita contravaloarea biletelor pentru cursele anulate sau reprogramarea zborurilor.

„În cazul în care un pasager şi-a rezervat biletul prin intermediul unei agenţii/unui terţ, recomandăm să ia legătura cu agentul pentru a fi informat în timp util cu privire la situaţia zborului său. De asemenea, le recomandăm pasagerilor să verifice funcţia Flight Status de pe website-ul nostru sau din aplicaţia Wizz Air pentru a verifica starea zborului înainte de a se deplasa la aeroport", au transmis reprezentanţii companiei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o avertizare conform căreia, sâmbătă, 15 iulie, sunt programate greve ale personalului aeroportuar handling şi check-in (între orele 10:00 şi 18:00), ale piloţilor angajaţi ai companiei aeriene Malta Air - care operează Ryanair (între orele 12:00-16:00), precum şi ale piloţilor şi asistenţilor de zbor ai companiei Vueling, care pot cauza întârzieri sau anulări de zboruri.