Evenimentul Zilei > Actualitate > WhatsApp și rețeaua 5G?! Aplicația pentru smartphone se schimbă în plin scandal global
WhatsApp și rețeaua 5G?! Aplicația pentru smartphone se schimbă în plin scandal global

WhatsApp și rețeaua 5G?! Aplicația pentru smartphone se schimbă în plin scandal global

În ultima vreme, mai multe conspirații legate de antenele 5G au apărut în mediul online, care susțin că acestea ar fi ajutat la transmiterea virusului chinezesc. Bineînțeles, sunt doar teorii, afirmațiile nefiind demonstrate în vreun fel.

Deși în această privință lucrurile sunt destul de clare, multe țări au interzis rețelele 5G din cu totul alte considerente care privesc sănătatea oamenilor și modul în care radiațiile emise de o astfel de antenă și-ar putea lăsa amprenta asupra sa.

Printre țările care au refuzat categoric instalarea antenelor 5G se numără Olanda, care i-a interzis companiei chinezești să introducă tehnologia în țară.

O altă țară este Japonia, care din motive de securitate a refuzat tehnologia 5G. Marea Britanie încă se „informează” cu privire la această tehnologie, urmărind rezultatele testelor pentru a vedea dacă rețeaua 5G poate fi nocivă pentru oameni, în timp ce SUA a blocat complet tehnologiile oferite de Huawei, conform BBC.

În mijlocul acestui scandal global legat pe rețeaua 5G, aplicația WhatsApp suferă modificări noi, iar cei ce dețin un smartphone vor putea beneficia în curând de ele. Nu se știe dacă aceste modificări apar din cauza rețelelor 5G care sunt în plină dezvoltare, dar în India există deja un smarpthone ce a inițiat primul apel video pe o rețea 5G din lume: OPPO.

WhatsApp își va lăsa în curând utilizatorii să adauge noi contacte doar prin scanarea unui cod QR. Deși tehnologia aceasta nu este o noutate pe piați, Instagram și Snapchat beneficiind deja de ea, lumea pare să îmbrățișeze cu drag schimbarea, scrie Indianexpress.

Sistemul va fi ușor de folosit, întrucât oamenii nu vor mai fi nevoiți să tasteze întreg numărul de telefon pentru a-l adăuga în memoria telefonului.

Opțiunea va fi disponibilă pentru toată lumea imediat cum aplicația de pe smartphone va primi update-ul de la dezvoltatori.