Evenimentul Zilei > Social > Weekend aglomerat pe Litoral. Vremea frumoasă, magnet pentru turiști
Weekend aglomerat pe Litoral. Vremea frumoasă, magnet pentru turiști

Weekend aglomerat pe Litoral. Vremea frumoasă, magnet pentru turiști

Peste 100.000 de turiști sunt așteptați în acest weekend să umple plajele din stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre, conform estimărilor autorităților din turism.

În ciuda numărului din ce în ce mai mare de infectări cu noul coronavirus, turiștii români se înghesuie în staâiunile de la țărmul Mării Negre, dat fiind că ne aflăm în plin sezon estival. În cotnextul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care multe state europene și-au închis granițele, românii din toată țara preferă litoralul românesc pentru acest weekend de vacanță.

Vremea este aproape perfectă, cu temperaturi de 28-29 de grade, cerul este senin, vântul slab, condiții ideale pentru a petrece la malul mării.

Plajele vor fi pline, în multe locuri, motiv pentru care regulile de distanțare fizică vor fi destul de greu de respectat. Pe lângă măsurile de protecție igienico-sanitare recomandate de autorități pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, salvamarii atrag atenția asupra altor pericole, care îi pândesc pe turiști.

Ei îi avertizează pe toți cei care se află pe Litoral să nu se îndepărteze prea mult de țărm atunci când intră în apa mării și să evite expunerea prelungită la soare. Chiar dacă temperature apei ajunge la 26 de grade și nu se anunță valuri mari, cei care sunt tentați să petreacă mult timp la scăldat trebuie să știe că nu sunt feriți de pericole.

În acest context, Serviciul Salvamar pune la dispoziția turiștilor interesați o aplicație care poate fi descărcată pe orice telefon mobil, care oferă informații utile. Utilizatorii pot afla despre steagurile arborate pe plajele din stațiuni, din Vama Veche până în Năvodari, și semnalistica acestora.

În plus, aplicația mai oferă informații despre indicele UV, care arată gradul de risc pe care îl presupune expunerea la soare, despre intensitatea vântului sau mărimea valurilor, plus un buton cu apelul unic de urgență 112. De asemenea, turiștii pot accesa hărțile plajelor cu poziționarea foișoarelor și a bazelor de salvamari, unde se pot adresa pentru ajutor, conform RRA.

Meteo de weekend. Vine un pic de căldură, dar apoi se strică vremea

O aventură cu barca în Delta Dunării. Frumusețile pe care nu ai voie să le ratezi 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: