Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA în WEEKEND. Ce au anunțat experții ANM despre acest final de SĂPTĂMÂNĂ
VREMEA în WEEKEND. Ce au anunțat experții ANM despre acest final de SĂPTĂMÂNĂ

VREMEA în WEEKEND. Ce au anunțat experții ANM despre acest final de SĂPTĂMÂNĂ

Vremea. Meteorologii ANM au anunțat că vremea în acest weekend va fi destul de instabilă, aceasta prezentând intensificări rapide ale vântului, dar și scăderi în temperatură.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, dar și în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pot fi însemnate în sud-vestul teritoriului și la munte. Pe arii restrânse va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă. În a două parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Dimineață, 16-18 grade și la amiază, în jur de 32 de grade.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, dar și caldă. În regiunile vestice, nordice, centrale, în zonele montane și submontane, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai ales după-amiază vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în sudul litoralului și 32 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea va fi caldă. După-amiază vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineața vor fi 16-18 grade și la amiază, 29…30 de grade, scrie Realitatea.