Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă total. Vine primăvara? Ce anunț au făcut meteorologii
Vremea se schimbă total. Vine primăvara? Ce anunț au făcut meteorologii

Vremea se schimbă total. Vine primăvara? Ce anunț au făcut meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat pentru joi că vremea va continua să se încălzească şi va deveni mai caldă, în special în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, mai mult noros.

Vremea se schimbă total. Meteorologii spun  că este posibil să cadă precipitații slabe dimineața, predominant sub formă de ploaie în nord-vest, iar în cursul nopții și în sud-vest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, unde rafale vor ajunge la  70-80 km/h în nordul Carpaţilor Orientali şi, local şi temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade. Dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

În zona montană, la altitudini înalte, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În nord-vest vor fi condiții de lapoviță și polei.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și -8 grade în estul Transilvaniei și 4 și 6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea se va semnala ceață.

Vremea joi, 21 ianuarie 2021, în țară

În Banat și Crișana, temperaturile maximele ating 11 – 12 grade la amiază, iar noaptea coboară până la 4 – 5 grade.

În timpul zilei, în Transilvania se ating 7 – 9 grade Celsius, iar noaptea, 0 – 1 grade.

Termometrele vor arătă maxime de 8 grade Celsius în Maramureș, în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade.
Valorile termice diurne ating 10 grade în Moldova, iar cele nocturne, 1 – 2 grade, iar în Dobrogea, 13 grade Celsius la amiază, și 6 – 7 grade noaptea.

În Muntenia, maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele, între 3 și 4 grade, în timp ce în Oltenia vor fi 9 grade Celsius ziua, și 2…3 noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est și centru, se va semnala ceață.

Vremea la București

Vremea se schimbă total. Temperaturi mai ridicate decât zilele precedente se vor înregistra și în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Potrivit ANM, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.