Vremea se schimbă din nou. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Vremea se schimbă din nou. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă Temperaturile vor crește de Crăciun și de Revelion. Sunt șanse mici să ningă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că vremea se va schimba radical de miercuri. Temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că vremea se va încălzi considerabil de miercuri, dar că va ploua în majoritatea țării. Și pe 12 decembrie va fi mai cald decât normalul acestei perioade.

Cum va fi vremea pe 12 noiembrie

Marți, 12 decembrie, valorile termice diurne vor crește și se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 4 și 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare în est și în sud, iar în rest va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitații slabe, în special sub formă de ploaie în vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului și pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est și în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și izolat în nord-vest. Minimele termice se vor încadra între -4 și 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 9…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Îndeosebi noaptea va fi ceață.

Prognoza meteo

Vremea se schimbă din nou. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Vremea se schimbă radical de miercuri

De miercuri, 13 decembrie, vremea va fi și mai călduroasă. Va ploua pe arii extinse în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului; în zona montană înaltă, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitațiile vor fi mixte, iar lapoviță se va semnala trecător și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei. Cu precădere în Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă vor fi local însemnate (în general 25…40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade (cu cele mai scăzute valori -atât ziua, cât și noaptea- în nordul Moldovei). În special la începutul zilei, se va semnala ceață pe alocuri în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării.

Prognoza meteo în Capitală, 13 decembrie

În București, cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, apoi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade și minima va fi de 1…3 grade.