Vremea se schimbă radical. Ce urmează după vântul care a măturat tot în România

Vremea se schimbă radical. Ce urmează după vântul care a măturat tot în România Prognoza meteo. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că vremea se va schimba radical, după zilele cu vânt puternic. Temperaturile vor depăși 25°C de vineri. Vor fi șanse de ploaie în anumite zone ale țării, dar slabe.

Cum va fi vremea zilele următoare

„O vreme ușor mai rece și astăzi și mâine în zonele centrale, nordice ale țării, acolo unde valorile de temperaturi chiar și la această oră nu depășesc 15°C, în timp ce doar local în partea de sud-vest și sud-est a țării, inclusiv în Capitală, 22°C.

Mâine același ecart în special în aceste zone, în timp ce în sud-sud-est deja temperaturile vor fi în ușoară creștere și vorbim din nou de 24°C. Ne apropiem de pragul unei zile de vară, pentru ca începând de vineri temperaturile să crească în majoritatea regiunilor țării, deoarece vorbim de temperaturi care se vor situa în general între 10°C până la 25°C. Și acest ecart rămâne de interes până la sfârșitul acestei săptămâni, cu mici variații, depinde de zona în care ne aflăm.

Prognoza meteo

Vremea. Sursa foto: Pixabaz

Cert este că va vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, pentru că deja, mai ales de vineri, temperaturile vor depăși 25°C. Vor mai fi și precipitații locale mâine, în special în partea de nord-vest, nord și centru a țării, însă, pe ansamblu, vremea din punct de vedere meteorologic va avea un aspect frumos”, a spus Elena Mateescu, director al ANM, la Antena 3 CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 - 15 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea, prognoza meteo 17 martie

Sursa foto Arhiva EVZ

Vremea în săptămâna 22-29 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.