Vremea se schimbă radical. Apar precipitațiile și ninsorile

Vremea se schimbă radical. Apar precipitațiile și ninsorile Sursa foto: Arhiva EVZ

Meteorologii au anunțat că vremea se va schimba radical. Un val de ploi puternic va intra în țara noastră din vest. Vor fi și zone în care va ninge.

Meteorologii au anunțat că vremea se va schimba radical. Începând din noaptea de 2 spre 3 ianuarie, un val de ploi va intra în țara noastră din vest. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsori doar în zonele înalte de munte.

Vremea se schimbă radical

În prima parte a zilei de 3 ianuarie, precipitațiile vor fi abundente în vest și nord-vest și se vor extinde în mare parte din regiuni. În sudul și estul țării, ploile vor fi, în general, mai slabe. În special în zonele de munte, vor fi intensificări ale vântului de peste 50km/h, ajungând în zonele înalte până la 90km/h, ninsoarea fiind viscolită.

Un nou val de ploi vine în România

Joi, 4 ianuarie, un nou val de ploi va intra în țară prin sud-vest. Precipitațiile vor fi abundente în sud-vestul țării, precum și în centru. În sud-vest este posibilă apariția furtunilor însoțite de descărcări electrice. Precipitațiile se vor extinde și în restul țării, fiind sub formă de ninsori în zonele înalte de munte.

Ne puteți urmări și pe Google News
Furtună, alertă de călătorie

Vremea se schimbă radical. Apar precipitațiile și ninsorile. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Cantitatea acumulată de precipitații în zilele de miercuri și joi va ajunge până la 20-50l/mp în vestul și nordul țării. În zonele foarte înalte de munte se va acumula un strat de zăpadă de până la 30-40cm, scrie meteoradar.ro.

Vremea în următoarele săptămâni

În săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024, valorile termice vor înregistra o scădere față de mediile obișnuite pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică negativă accentuată în special în zonele nord-estice.În ceea ce privește precipitațiile, se preconizează un ușor excedent în majoritatea regiunilor, cu accent, în special, în zonele sudice.

Prognoza meteo

Vremea se schimbă radical. Apar precipitațiile și ninsorile Sursa Foto: Arhiva EVZ

În săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024, valorile termice medii se vor situa în apropierea mediilor specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că vor înregistra valori apropiate de normele specifice pentru această perioadă, acoperind întreaga țară.