Val de frig peste România, după Bobotează. Prognoza meteo pentru ianuarie

Val de frig peste România, după Bobotează. Prognoza meteo pentru ianuarie Ger și ninsori în mai multe regiuni. Sursa foto: dreamstime

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, 1 ianuarie 2024- 29 ianuarie 2024. Conform prognozei meteorologice, temperaturile vor depăși valorile specifice pentru prima săptămână a lunii.

ANM indică în prognoza meteo faptul că vom avea patru săptămâni consecutive cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pe întreg teritoriul țării.

Ultima săptămână a lunii va aduce temperaturi apropiate de cele obișnuite pentru acest interval.

ANM, prognoza meteo pentru luna ianuarie

În plus, în prima jumătate a lunii, se așteaptă cantități de precipitații peste medie în cea mai mare parte a României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Pe întreg teritoriul României, se anticipează temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă săptămânală.

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, se prognozează un excedent, cu accent în special asupra regiunilor vestice și nord-vestice ale țării.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

În acest interval, prognoza meteo arată că valorile termice vor înregistra o scădere față de mediile obișnuite pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică negativă accentuată în special în zonele nord-estice.

În ceea ce privește precipitațiile, se preconizează un ușor excedent în majoritatea regiunilor, cu accent, în special, în zonele sudice.

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cât de blândă va fi iarna

Prognoza meteo. Sursa foto: Marian Vejcik | Dreamstime.com

Temperaturile scad brusc

Prognoza meteo. Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

 Valorile termice medii se vor situa în apropierea mediilor specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că vor înregistra valori apropiate de normele specifice pentru această perioadă, acoperind întreaga țară.

Iarnă, frig

Prognoza meteo. Sursa foto: Sergey Kichigin | Dreamstime.com

Prognoza meteo pentru munte

ANM a emis și prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în majoritatea regiunilor (1 ianuarie 2024- 14 ianuarie 2024).

La munte, până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -4…-1 grad.

Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -8…-3 grade și ale celor nocturne de -14…-8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 4-10 ianuarie.