Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă profund începând de marți, 2 februarie. Evoluție neașteptată a temperaturilor
Vremea se schimbă profund începând de marți, 2 februarie. Evoluție neașteptată a temperaturilor

Vremea se schimbă profund începând de marți, 2 februarie. Evoluție neașteptată a temperaturilor

Vremea se va încălzi simțitor în perioada următoare, începând cu ziua de astăzi, marți 2 februarie. Pe alocuri se vor înregistra ploi.

Vremea se schimbă profund începând de azi, 2 februarie. Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă marți, în majoritatea regiunilor țării. În vestul, centrul şi nord, cerul va prezenta înnorări și se vor semnala ploi slabe. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse va ploua slab. Local se va mai depune polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în sudul Banatului şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

Vântul va sufla cu putere mai ales pe crestele montane, şi ceva mai blând în zonele mai joase de relief. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă va ninge.

În Transilvania, vremea va fi ceva mai rece, marți 2 februarie

În Banat se resimt chiar și 13 grade Celsius la amiază, iar noaptea, în jur de 4…5. Vor cădea ploi slabe. Vreme mai caldă va fi și în Crișana, când temperaturile maxime ating 10 grade, iar minimele 3…4 grade.

Mai rece va fi în Transilvania, unde la amiază nu se vor depăși 5 grade, iar minimele vor fi situate între 0 și 3 grade Celsius. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

În Maramureș maximele ating 9…11 grade, iar minimele, 2…4 grade. Ploile vor continua și în zilele următoare. Media termică a zilei va de 12 grade în Moldova, iar noaptea temperaturile se vor apropia de 3 grade Celsius. Pe alocuri va ploua.

Șanse de precipitații în Dobrogea

În Dobrogea, termometrele vor arăta maxime între 7 și 13 grade și minime între 2 și 7 grade. Și aici se anunță ploi temporare. În Muntenia, la miezul zilei vor fi în jur de 13 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 și 4 grade. Meteorologii prognozează și aici șanse mari de precipitații.

În Oltenia, temperaturile maxime vor atinge chiar și 14 grade, iar în timpul nopții vor scădea până la 3 grade. Temporar vor cădea precipitații.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperaturile vor fi mai ridicate față de zilele precedente. Norii se vor aduna temporar și vor aduce ploi ușoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade. Noaptea si dimineața va predomina ceața.

Prognoza meteo la munte

În zona montană, temperaturile se vor atinge 5…6 grade la amiază, însă vor deveni negative în timpul nopții, când coboară până la -6 și -3 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi a săptămânii.