Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă de la o oră la alta. În ce zone va lovi furia naturii
Vremea se schimbă de la o oră la alta. În ce zone va lovi furia naturii

Vremea se schimbă de la o oră la alta. În ce zone va lovi furia naturii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod galben de vreme instabilă, valabilă până miercuri dimineaţa în 19 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 iulie ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în Maramureş, Munţii Apuseni, Carpaţii Orientali şi local în Transilvania şi Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

În acelaşi timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi, izolat, 30 – 50 l/mp.

Judeţele avertizate sunt: Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Vrancea.

Pe de altă parte, ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică, ce vizează majoritatea regiunilor. Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, între orele 12:00 – 22:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în regiunile intra-carpatice, la deal şi la munte. De asemenea, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 30 – 35 l/mp.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis și prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meterrologii anunță că, în această perioadă, valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și nordvestice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în cele centrale, sud-vestice și local la munte, va fi excedentar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nromale pentru această perioadă.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile intracarpatice, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-vestice, dar și ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni local în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: