Evenimentul ZileiVremeaVremea rea nu lasă primăvara să vină. Avertizare cod galben de polei, viscol şi ninsori în România

Vremea rea nu lasă primăvara să vină. Avertizare cod galben de polei, viscol şi ninsori în România

Vremea rea nu lasă primăvara să vină. Avertizare cod galben de polei, viscol şi ninsori în România
Vremea rea nu lasă primăvara să vină. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de polei, viscol şi ninsori în România.

Vremea rea nu lasă primăvara să vină. ANM a emis o informare meteo de vreme severă valabilă în intervalul de valabilitate: 11 martie, ora 23:00 – 12 martie, ora 18:00. 

Fenomenele vizate sunt: precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări temporare ale vântului;

Vremea rea nu lasă primăvara să vină. Avertizare cod galben de polei, viscol şi ninsori în România

Zone afectate sunt: nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea unde vor fi rafale de vânt.

ANM: „ În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice. Apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei”, se arată în informarea meteo.

Atenţionare meteorolgică: cod galben de ninsori, viscol

Atenţionarea a fost emisă pentru intervalul 12 martie, ora 02:00 – 12 martie, ora 18:00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori în general moderate cantitativ, viscol la munte;

Zonele afectate: Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali.

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent.

La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Accesează: