Evenimentul Zilei > Social > Vremea nefavorabilă aduce restricții pe drumurile naționale. Decizie de ultim moment
Vremea nefavorabilă aduce restricții pe drumurile naționale. Decizie de ultim moment

Vremea nefavorabilă aduce restricții pe drumurile naționale. Decizie de ultim moment

Județul Botoșani este una din zonele cele mai afectate de schimbarea de temperatură din România. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile au impus noi restricții pe unele dintre drumurile naționale.

Vremea nefavorabilă aduce restricții pe o parte din drumurile naționale, au anunțat autoritățile. Primul exemplu se regăsește în județul Botoșani.

Ce restricții vor fi pe drumurile naționale din Botoșani

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată marţi pe DN 29A, km 42+500 – km 98+600, între Dorohoi – Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, informează Compania naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În funcție de cum evoluează lucrurile, se așteaptă ca CNAIR să extindă măsura și pentru alte zone din Botoșani și țară.

Autoritățile din Iași au ieșit cu autobasculantele pe drumurile naționale

Potrivit sursei citate, pentru reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, DRDP Iaşi are mobilizate în zonă patru autobasculante. Acestea sunt dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant. Dar au și un autogreder şi o autofreză.

Reprezentanţii CNAIR fac apel la conducătorii auto să circule prudent. Șoferii sunt rugați să adapteze viteza la condiţiile din trafic. De asemenea, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Dar şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.”, se menţionează în comunicat.