Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea ne surprinde, iar. Ce au anunțat specialiștii pentru vineri, 26 februarie
Vremea ne surprinde, iar. Ce au anunțat specialiștii pentru vineri, 26 februarie

Vremea ne surprinde, iar. Ce au anunțat specialiștii pentru vineri, 26 februarie

Vremea anunțată pentru vineri, 26 februarie, va fi total nespecifică acestei perioade a anului, iar mercurul din termometre va urca.

Vremea continuă să se mențină pe un trend ascendent din punct de vedere termic, și vineri, 26 februarie. Temperaturile vor urca în continuare, atingând valori nespecifice pentru această perioadă a anului,. Va fi cald și în București, dar și în celelalte regiuni ale țării, anunță specialiștii de la ANM. Maximele vor ajunge până la 19-20 grade Celsius. Dar, începând din weekend, vremea va suferi modificări simțitoare.

În unele zone ale țării se va răci și vor cădea precipitații sub formă de ploaie. Vineri, în zonele de câmpie, temperaturile urcă până la 19-20 de grade. În același timp, în prima parte a zilei vor fi nori de joasă altitudine și mai ales ceaţă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, înnorările se intensifică. În nordul şi în nord-vestul ţării o să plouă, iar în Carpaţii Orientali va ninge.

Vremea, vineri, 26 februarie, deosebit de caldă în toată țara

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi o vreme însorită. Însă, în zonele mai joase, va fi ceaţă în primele ore ale zilei. După ce ceața se va risipi, înspre prânz dimineaţă, maximele termice vor ajunge până la 18 grade Celsius. În Oltenia, la amiază, termometrele vor indica 17-18 grade.

În Bucureşti, după minime de 3 grade dimineața și ceață, soarele puternic va face ca temperaturile să ajungă la 18-20 de grade la miezul zilei. Vremea devine neobișnuit de caldă pentru data din calendar. Iar precipitațiile nu își vor face apariția până la începutul weekend-ului.

Începând de sămbătă, vremea va lua o altă întorsătură

În noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi condiţii de ceaţă. Sâmbătă, în jumătatea de nord-est se răceşte simţitor şi tot pe-acolo o să plouă pe arii extinse.

Pe alocuri, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice şi se pot strânge cantităţi mari de apă. În masivele estice vor predomina ninsorile, dar în restul zonei montane vor fi ploi şi lapoviţă.