Evenimentul Zilei > Politica > Suspendarea PUZ-urilor. Șefa PNL București îl pune la punct pe Nicușor Dan. „3 luni e suficient”
Suspendarea PUZ-urilor. Șefa PNL București îl pune la punct pe Nicușor Dan. „3 luni e suficient”

Suspendarea PUZ-urilor. Șefa PNL București îl pune la punct pe Nicușor Dan. „3 luni e suficient”

După ce a stârnit rumoare cu anunțul său privind suspendarea PUZ-urilor în 5 sectoare timp de doi ani, primarul general al Capitalei ar putea fi nevoit să renunțe la planul său. PNL nu îi susține proiectul.

Șefa PNL București îl pune la punct pe Nicușor Dan! Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a scris un mesaj pe Facebook, joi. Mesajul său confirmă că primarul general al Capitalei a fost presat de consilierii PNL să renunțe la suspendarea Planurilor Urbanistice din 5 sectoare.

Șefa PNL București îl pune la punct pe Nicușor Dan! Nu va avea voturile necesare în ședința CGMB 

Nicușor Dan a fost nevoit să accepte varianta de suspendare pe o perioadă de numai 3 luni. Cauza este că PNL nu susține proiectul și nu ar avea voturile necesare pentru a valida proiectul în ședința CGMB de vineri.

„Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZuri de sector și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult.

Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, a scris Violeta Alexandru pe contul de Facebook.

Liderul PNL București pune piciorul în prag: Așteptăm propunerile de corectare a PUZ-urilor

Liderul PNL București susține că în cele 3 luni, liberalii așteaptă de la primarul general propunerile de corectare a PUZ-urilor. Aceasta recunoaște că Planurile Urbanistice din cele 5 sectoare au fost făcute cu complicitatea unor „rechini imobiliari”. Liberala vorbește despre „abuzurile asupra spațiilor verzi”, dar susține că „3 luni de suspendare a actualelor PUZ-uri este suficient”.

„Nu pot fi blocate pentru că acest lucru asumă că toți antreprenorii din București încalcă reguli și nu este așa. Prin investițiile pe care cei corecți le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureștiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajații lor. (…) 3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient”, mai scrie Violeta Alexandru.

Nicușor Dan, presat de PNL să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pe 2 ani

Liberalii fac presiuni ca primarul general al Capitalei să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pentru o perioadă de 2 ani, așa cum a anunțat miercuri. Liberalii din Capitală au convocat, miercuri seara, o ședință pe tema votului pe care îl vor da consilierii partidului la ședința de vineri. Există posibilitatea ca unii consilieri liberali să demisioneze din Consiliu în cazul în care primarul ar forța adoptarea proiectului său.

Surse au declarat pentru Digi24.ro că liberalii au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor pe o perioadă de maximum 3 luni. Conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București, proiectul lui Nicușor Dan ar „bulversa piața imobiliară”. Ar putea chiar să ducă la acțiuni în instanță depuse de dezvoltatorii care se consideră prejudiciați.