Liberalii din Cluj îi amenință pe Orban și Cîțu. Președintele PNL, Ludovic Orban a comentat instituțional scrisoarea venită de la PNL-Cluj. Nu se schimbă prefectul. Prefectul este reprezentantul acțiunilor guvernului, cel care urmărește aplicarea programului de guvernare indiferent din ce partid al coaliției face parte.

Prioritatea pentru noi este să asigurăm o guvernare cât mai eficientă care să ofere soluții pentru problemele României în următoarea perioadă foarte dificilă din cauza crizelor provocare de pandemie”, ne-a declarat Ludovic Orban.

Scrisorile de protest trimise de Alin Tișe către Orban și Cîțu sunt susținute de 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni liberali dar acesta precizează că numărul lor este mult mai mare.

Liberalii din Cluj îi amenință pe Orban și Cîțu

În atenția domnului Președinte Ludovic Orban

Stimate domnule Ludovic Orban,

Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj.

Organizația liberală din Cluj vrea prefect de la PNL nu de la UDMR

Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc”.

Alin Tișe amenință cu demisia sa din partid . Este susținut pe peste 70 de aleși locali din Cluj

Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”.

Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de aceasta decizie este însă infinit mai mare.

Scrisoarea trimisă de Alin Tișe și premierului Cîțu este identică cu cea adresată lui Ludovic Orban. Președintele Consiliului Județean Cluj a postat și pe FB cele două apeluri transmise conducerii centrale a PNL.

Liberalii se revoltă împotriva șefului lor de peste două luni

Revolta liberalilor din Cluj împotriva lui Ludovic Orban, exprimată acum prin vocea lui Alin Tișe, nu este o noutate. Și nu este singulară în PNL. Din luna decembrie 2020, mai mulți lideri centrali și locali PNL s-au revoltat față de deciziile politice luate pe președintele partidului. În mare, ei îi reproșează lui Ludovic Orban faptul că în negocierile cu liderii coaliției de guvernare de la USR-PLUS și UDMR, a cedat ministere și funcții guvernamentale fără să se consulte cu partidul.

Cu două zile în urmă, Alin Tișe a mai amenințat și cu schimbarea lui Ludovic Orban la Congresul partidului din toamnă sau cu o demisie iminentă din partid a mai multor liberali.

Liberalii din Cluj îi amenință pe Orban și Cîțu. Protestatarii către șeful PNL: Ne vedem la Congres!

Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis ( ca UDMR să preia funcția de prefect de Cluj n.r.) pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an. Pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid”.

Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor, sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorul pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Alin Tișe.

Susținătorii lui Orban susțin că PNL, sub comanda lui, a câștigat alegeri și a ajuns la guvernare

Poziția lui Ludovic Orban pentru câștigarea unui nou mandat în fruntea PNL la Congresul partidului din toamnă nu este atât de periclitată cum pare în urma contestațiilor vocale venite din rândul liderilor PNL centrali și locali.

Mai mulți liberali ne-au spus că experiența lui Orban formată timp de 30 de ani de zile pe scena politică nu are un echivalent în partid și că PNL a obținut la alegerile de anul trecut rezultate bune care au permis partidului să conducă guvernul de coaliție .

Premierul Cîțu nu ar fi interesat să candideze la președinția PNL

Cu două zile în urmă, Ludovic Orban și-a anunțat colegii de partid că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL. Deocamdată nu s-a conturat nici un contracandidat. Mai mult, potrivit mai multor lideri PNL de la București, premierul Florin Cîțu nu ar fi interesat să intre în competiția internă pentru preluarea președinției PNL. O parte din liberalii care îl contestă pe Orban mizau pe premierul Cîțu în rolul de contracandidat la Congresul PNL, împotriva actualului șef de partid.