Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan promite un buget realist pentru București: ”Titanicul se scufundă și orchestra cântă”
VIDEO

Nicușor Dan promite un buget realist pentru București: ”Titanicul se scufundă și orchestra cântă”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut vineri o conferință de presă, la sediul instituției, în cadrul căreia a vorbit despre problemele din buget și brambureala în relația cu primăriile de sector.

Nicușor Dan îi liniștește pe bucureșteni. „Vreau să ieșim din politica de tip Mos Crăciun. Până acum veneau directorii, propuneau mult, se tăia din pix și nu era nici o coerență. Urgența este să ieșim cu un buget realist. Cu venituri reale, nu peste 7 miliarde cu venituri imaginare. (…) Avem dorința de a ieși repede  cu un buget, după bugetul național, nu o să găsiți în lista de investiții multe lucruri pe care le-am anunțat în campania electorală dar o să avem de-a lungul anului mai multe rectificări pozitive în care vom adăuga, pe măsură ce vom identifica surse de finanțare, mari lucrări de investiții, cum ar fi pacul natural Văcărești.

În jurul lunilor aprilie, mai o să vedeți acest obiectiv de investiții început. Pe măsură ce vom descoperi lucruri, vom ajusta cheltuielile pe care Primăria Capitalei le face”, a spus Nicușor Dan.

El a mai spus că are anumite exemple care l-au impresionat. Subvenția la transportul public care a fost 1,3 miliarde 300 și la energie termică de 1 miliard. Adică mai mult de jumătate din buget a fost cheltuit pentru aceste două subvenții.

Arena Națională costă anual 20 de milioane și produce două milioane.

Citește și:  Arena Națională înghite bani și nu produce profit. Aproape un deceniu de administrare proastă

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE