Evenimentul ZileiVremeaVremea de luni, 11 ianuarie. Accente extreme, de iarnă adevărată. Ultimele vești de la ANM

Vremea de luni, 11 ianuarie. Accente extreme, de iarnă adevărată. Ultimele vești de la ANM

Vremea de luni, 11 ianuarie. Accente extreme, de iarnă adevărată. Ultimele vești de la ANM
Vremea de luni, 11 ianuarie, va fi marcată de precipitații și se va menține rece, cu valori sub cele normale în această perioadă.

Vremea de luni, 11 ianuarie, va fi marcată de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în sudul şi sud-estul țării cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața, îndeosebi în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură. Aici se va mai depune un strat de zăpadă, ce va depăşi local 15 – 20 cm, potrivit ANM.

În sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei. Vântul va sufla slab. Cu intensificări mai ales de dimineață. Atunci când la rafală se vor atinge viteze de 45 – 55 kilometri pe oră în regiunile sudice şi de 60 – 70 kilometri pe oră în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m.

Temporar, ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade pe litoral. Cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Vor fi temperaturi mai mici decât normalul acestei perioade

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

Vremea de luni, 11 ianuarie, în București

În ceea ce privește vremea din București, aici va ninge mai ales în prima parte a zilei şi din nou în cursul nopţii. Se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 10 cm. Temperatura maxima se va situa în jur de 2 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius.

Vremea de luni, 11 ianuarie, la munte

La munte temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -2 grade Celsius.

Vremea de luni, 11 ianuarie, pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi marcată de ploi.

 


Accesează: