Următoarele zile, vremea va ficălduroasă, în contextul poziționării unei arii de presiune ridicată în partea estică a continentului. Temperaturile în cursul după-amiezelor sunt așteptate să urce până spre 34-36 de grade Celsius în sudul teritoriului, indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și chiar să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

Totuși, disconfortul termic nu va fi din cale-afară de ridicat, datorită umidității relativ scăzute; acesta va fi ceva mai ridicat în vestul țării, însă acolo temperaturile maxime vor fi mai scăzute cu 2-4 grade față de sud. 

În prima zi din săptămâna 20-26 august cerul se va menține în mare parte senin, dar persistă posibilitatea unor averse sau a unor furtuni cu fulgere. Temperaturile sunt extrem de ridicate în Capitală. Maximele și minimele termice se vor încadra între 32°C și 18°C. Vântul va sufla moderat dinspre NE, cu o viteză între între 10 şi 15 km/h. Pe timpul nopții însă, norii își vor face apariția și sunt așteptate ploi.

Vremea va continua să rămână însorită și călduroasă pe tot parcursul săptămânii 20 – 26 august 2018, scrie Antena1.