Potrivit meteorologilor de la ANM, în următoarele zile Vremea se va încălzi ușor.

Prognoza meteo pentru miercuri, 14 octombrie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12-13 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi 19-20 de grade în estul Munteniei şi în Dobrogea.

CITEȘTE ȘI NEWS ALERT. Vortexul polar lovește România! Europa sub asaltul frigului, în plină pandemie

Minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai scăzute spre -1 – 0 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice.

Prognoza meteo pentru joi, 15 octombrie

Vremea se va încălzi uşor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, dar din orele serii şi pe parcursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului. Va ploua în general moderat cantitativ (izolat peste 15-20 l/mp) în Banat, Crişana şi Maramureş şi pe spaţii mici şi slab în vestul Olteniei şi al Transivaniei. Vântul va avea unele intensificări la munte.

 

Prognoza meteo pentru vineri, 16 octombrie

În vestul şi în nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în rest vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Maximele vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, uşor mai ridicate în Muntenia şi în Dobrogea, iar minimele în general între 7 şi 16 grade.

CITEȘTE ȘI Urmează ore sub teroarea vremii: Vânt cu puterea unui urgan, în România!

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 octombrie

Valorile termice, în scădere în toată ţara, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

În regiunile nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fi înnorări şi pe arii extinse va ploua.