Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea – 22 iulie. Unde și când va lovi grindina
Vremea – 22 iulie. Unde și când va lovi grindina

Vremea – 22 iulie. Unde și când va lovi grindina

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme schimbătoare.

Astfel, potrivit meteorologilor, în regiunile intracarpatice, precum și în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe arii restrânse se vor înregistra cantități importante de apă și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

În București, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meterrologii anunță că, în această perioadă, valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și nordvestice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în cele centrale, sud-vestice și local la munte, va fi excedentar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nromale pentru această perioadă.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile intracarpatice, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-vestice, dar și ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni local în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: