Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru data de 19 mai. Potrivit informațiilor emise de către ANM, fenomenele meteo urmează să prezinte intensificări de vânt, ploi și, în unele locuri, vor fi prezente și furtunile. În general, temperaturile nu vor fi ridicate. Vremea se va menține răcoroasă.

Prognoza meteo în Capitală

În București, potrivit comunicărilor ANM, cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, însă spre seară și începutul nopții se va intensifica. Acesta va avea viteze de până la 45-50 de km/h.

În Capitală, temperatura minimă va fi de 9-11 grade. Temperatura maximă va fi de 25 de grade. Cerul va prezenta înnorări spre seară.

Pe perioada nopții, se vor semnala averse, dar e foarte posibil să se semnaleze și descărcări electrice.

Vântul va mai avea unele intensificări la începutul intervalului, cu rafale de cel mult 45 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate.

Vremea în sudul și estul României

În dimineața zilei de 19 mai, vor fi condiții de ceață. Temperaturile maxime vor fi de aproximativ 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

Vor fi averse și fenomene electrice în regiunile intracarpatice. Ploi de vară vor fi și în Oltenia, la munte și local în rest, iar vântul va avea intensificări în jumătatea de est a țării.

La nivelul Carpaților Occidentali și în alte zone, dar pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 5-25 l/mp. Punctiform, acestea vor atinge pragul de 35-50 l/mp.

Izolat, se va semnala și grindină, comunică Agenția Națională de Meteorologie.

În zona montană, la altitudini de peste 1.800 m, izolat și trecător, precipitațiile vor fi mixte, însă spre sfârșitul zilei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și, local și temporar, în sud.

Prognoza meteo la mare

Vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei, spune ANM. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua și rafale ce vor depăși 50 km/h.

Temperatura apei mării va avea valori de 15-17 grade.