Noi fenomene meteo! Ploile se pot intensifica pe fondul topirii ghețarilor. Ce spun oamenii de știință

Noi fenomene meteo! Ploile se pot intensifica pe fondul topirii ghețarilor. Ce spun oamenii de știință

Noi fenomene meteo ar putea să apară în întreaga lume, pe fondul topirii ghețarilor. Cele mai recente informații arată intensificarea ploilor și a vânturilor.

Populația s-ar putea confrunta cu noi fenomene meteo în întreaga lume. Pe fondul topirii ghețarilor din Antarctica, ar putea să intervină apariția mai multor ploi musonice, anunță oamenii de știință.

Un nou studiu arată faptul că, pe fondul topirii ghețarilor antarctici, ploile ar urma să se intensifice în întreaga lume.

Umiditatea va crește, iar ploile se vor intensifica

Oamenii de știință au catalogat această consecință drept una neașteptată și, mai mult decât atât, ea pare vă vină la pachet și cu alte fenomene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui studiu recent, pe măsură ce gheața de la nivelul ghețarilor se topește, pământul va fi expus mai mult atmosferei și soarelui, iar mersul lucrurilor în cauză ar avea drept consecință definitivă modificarea modelelor eoliene, adică a intensificării vânturilor musonice sezoniere și a ploilor, în general.

Cercetătorii mai subliniază că vânturile musonice provoacă, de asemenea, conform noului studiu, o creștere a umidității, notează antena3.ro.

Temperaturile apei din Oceanul Arctic au provocat ninsori în Europa

Reamintim că temperaturile crescute ale apei din Oceanul Arctic au fost responsabile pentru ninsorile abundente din Europa, cum ar fi episodul glacial din 2018 supranumit ”Bestia din Est”. Doar în Regatul Unit, fenomenul meteo extrem, care a paralizat o mare parte din nordul Europei în februarie şi martie 2018, a provocat daune de peste un miliard de euro pe zi.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Geoscience, aceste furtuni de zăpadă excepționale au fost o consecință directă a apelor ”anormal de calde” din Marea Barents. 60% din suprafața acestei mări a rămas fără gheață marină cu doar câteva săptămâni înainte de acest eveniment supranumit ”Bestia din Est” în Marea Britanie, ”tunul de zăpadă” în Suedia sau fenomenul ”Moscova-Paris” în Franţa.

Odată cu încălzirea Arcticii, vortexul polar, o zonă de aer rece şi presiune scăzută tipică polilor în timpul anotimpurilor reci, manifestă o tendință mai mare de deplasare spre sud.