Evenimentul Zilei > Social > Meteorologii au făcut ANUNȚUL de care ne TEMEAM. Ce se va întâmpla cu VREMEA în următoarele zile
Meteorologii au făcut ANUNȚUL de care ne TEMEAM. Ce se va întâmpla cu VREMEA în următoarele zile

Meteorologii au făcut ANUNȚUL de care ne TEMEAM. Ce se va întâmpla cu VREMEA în următoarele zile

Luni, vremea va fi mai caldă față de media perioadei, însă urmează schimbări radicale. De marți, se răcește, și revin ploile și ninsorile. În București, luni, vor fi 12 grade. În noaptea de duminică spre luni cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice.

Va ploua slab în Maramureş, în cea mai mare parte a Crişanei şi izolat în nordul Banatului, al Transilvaniei şi posibil şi al Moldovei, iar în Munţii Apuseni şi pe arii restrânse în Carpaţii Orientali precipitaţiile vor fi mixte. Cu totul izolat în Maramureş şi în zona montană vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice şi la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile minime se vor situa între -9 grade în estul Transilvaniei şi în jurul a 6 grade în Dealurile de Vest. Va fi ceaţă pe suprafeţe mici în estul, sudul şi centrul ţării.

Luni, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte şi lapoviţă şi ninsoare.

În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări mai ales pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral. Seara şi noaptea cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, predominant sub fomă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei şi ploaie şi lapoviţă la început, apoi temporar şi ninsoare în restul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general moderate, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului izolat se vor depăşi 20…25 l/mp. La munte local se va depune strat mai consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat, cu precădere la altitudini mari în masivele sudice şi vestice, unde se vor depăşi viteze de 70…80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită, dar şi în vestul şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor fi în jurul a 55 km/h. La începutul şi sfârşitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -2 şi 6 grade.

Presiunea atmosferică va scădea dinspre nord-vest la valori joase, de regim baric puternic ciclonic.

În capitală vremea va fi caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, vântul va sufla în general slab, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat, iar în a doua parte trecător va ploua slab şi vântul va deveni moderat. Presiunea atmosferică va scădea de la o valoare deja mai mică decât cea normală.