Evenimentul Zilei > Social > Vrei să-ți confecționezi cea mai sigură mască de protecție? S-a găsit soluția
Vrei să-ți confecționezi cea mai sigură mască de protecție? S-a găsit soluția

Vrei să-ți confecționezi cea mai sigură mască de protecție? S-a găsit soluția

În contextul în care se vorbește despre purtarea obligatorie a măștii de protecție, cercetătorii au venit cu soluții.

Ei testează materialele cele mai utilizate pentru măștile artizanale, pentru a determina ce fel de fibră protejeză împotriva coronavirusului.

Dacă la început masca era recomandată doar persoanelor cu simptome specifice virozelor, acum, oamenii de știință spun că trebuie să ne acoperim fața cu orice fel de material textil avem la îndemână.

Prin simpla acoperire a feței se reduce răspândirea coronavirusului prin blocarea germenilor care sunt împrăștiați în timpul strănutului sau tusei unei persoane infectate, însă experții spun că gradul de protecție este determinat și de țesătura din care este fabricată masca, potrivit B1TV.

Cei care vor să-și facă o mască proprie, o pot testa cu o lumină. Astfel, dacă se apropie o sursă de lumină de țesătură și dacă trece prin material și se văd firele materialului cu ochiul liber, masca este ineficientă.

Cercetătorii atenționează că este important să ne amintim că studiile de laborator sunt efectuate în condiții perfecte, iar materialele se află în cea mai bună stare.