Evenimentul Zilei > Actualitate > Vrancea. Incendiu violent la o biserică. Intervenție dificilă a pompierilor
Vrancea. Incendiu violent la o biserică. Intervenție dificilă a pompierilor

Vrancea. Incendiu violent la o biserică. Intervenție dificilă a pompierilor

Incendiu violent la o biserică din județul Vrancea.

Incendiu violent la o biserică. Este vorba despre Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, din localitatea Vulturu de Sus. Pompierii militari au intervenit, duminică, pentru a stinge focul izbucnit la lumânărarul situat în curtea lăcașului de cult.

Potrivit unui comunicat al ISU Vrancea, la faţa locului a acţionat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, iar incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp şi lichidat în limitele găsite în mai puţin de 30 de minute, potrivit Agerpres.

Incendiu violent la o biserică. Ce spun pompierii

Incendiului a distrus lumânărarul în proporţie de 80% şi acoperişul, construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafaţă de 10 mp.

Reprezentanții ISU Vrancea avertizează că, pentru a se diminua riscul de incendiu, nu ar trebui lăsate aprinse lumânări sau candele în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate.

Pompierii mai spun că nu trebuie folosit focul deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile. Enoriaşii trebuie să aprindă lumânări în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie, mai spun pompierii.

Aceștia recomandă și ca toate căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu să se marcheze în conformitate cu cerinţele normative şi să se menţină în permanenţă libere şi practicabile.

Cum putem evita dezastre precum cele de la Beirut sau Mihăilești

Incendiator reținut de poliție la Mediaș. În câteva ore a făcut o pagubă uriașă

Autobuz în flăcări la Galați. Zeci de oameni, evacuați de urgență

Contre despre incendiul de la Marius Nasta. Conducerea institutului lovește în Arafat

Două case au ars într-un incendiu provocat de o mână criminală. Polițiștii, pe urmele piromanului

Explozie la Botoșani. O femeie a murit, iar casa a fost complet distrusă