Evenimentul Zilei > Social > Vouchere alimente 2022. Tichetele vor putea fi folosite și în Lidl, începând de joi
Vouchere alimente 2022. Tichetele vor putea fi folosite și în Lidl, începând de joi

Vouchere alimente 2022. Tichetele vor putea fi folosite și în Lidl, începând de joi

Voucherele sociale pentru alimente vor putea fi folosite și în Lidl. Începând de joi, tichetele vor fi acceptate ca metodă de plată, a anunțat magazinul. Un alt mare lanţ de supermarketuri acceptă această metodă de plată.

Începând de astăzi, 17 august 2022, persoanele care beneficiază de voucherele pentru alimente le pot folosi și în magazinul Lidl. Până acum, deși aceste tichete sunt destinate consumului de alimente, ele nu puteau fi folosite.

„Începând cu data de 17 august 2022, toate tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” emise de Edenred, Sodexo și UP România sunt acceptate ca metodă de plată în magazinele Lidl din întreaga țară”, se arată într-un comunicat Lidl, potrivit RomâniaTV.net.

De asemenea, voucherele pentru alimente pot fi folosite și în Kaufland, după ce reprezentanții magazinului au făcut și ei recent anunțul.

Programul vouchere pentru alimente 2022

Tichetele sociale pentru alimente sunt emise pe suport electronic, iar de acestea pot beneficia doar anumite categorii de persoane. Este vorba de:

  • pensionarii ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele, copiii şi adulţii cu handicap ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi primite de către persoanele care au o situație economică precară.

Amenzi drastice pentru cei care nu folosesc tichetele corespunzător

Voucherele pot fi utilizate doar pentru alimente sau pentru mese calde, iar în situația în care banii sunt folosiți pentru a cumpăra alte produse, persoanele în cauză riscă amenzi cuprinse între 3.450 și 4.600 de lei.De asemenea, cei care aleg să facă schimb de vouchere, luând bani pe acestea, vor risca amenzi cuprinse între 7.650 și 10.200 de lei.Amenzi de zeci de mii de lei vor fi primite de magazine sau de cantine și dacă acceptă să primească tichetele sociale de la alte persoane față de cel care beneficiază de acestea.