Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Votați USR! Șase apăsări de buton din partea lui Dacian Cioloș împotriva intereselor României
Votați USR! Șase apăsări de buton din partea lui Dacian Cioloș împotriva intereselor României

Votați USR! Șase apăsări de buton din partea lui Dacian Cioloș împotriva intereselor României

Președintele Jacques Chirac a fost condamnat la doi ani de închisoare (cu suspendare) pentru mai multe fapte penale considerate fraude cu pagubă publică. Președintele Nicolas Sarkozy este urmărit penal pentru fapte de corupție. La prima vedere ar putea părea o problemă imensă că ultimii președinți ai Franței au fost niște „penali”.

Trebuie însă apreciat că Franța este singura țară din Europa care îndrăznește să-i condamne pe răufăcători, chit că au deținut cele mai mari funcții de stat. În acest context Dacian Cioloș ar trebui să se gândească mai des dacă politica lui este una corectă, dacă este bine să susțină interese vremelnice ale Franței, în detrimentul României, țara care l-a propulsat europarlamentar.  Mai ales că sunt câteva lucruri de care este bine să ne amintim.

Dacian Cioloș împotriva Azomureș

Activitatea combinatului Azomureș a fost afectată prin poziția adoptată de grupul politic Renew Europe, din care face parte și Dacian Cioloș, în cadrul dezbaterii Pactului Ecologic European, votat la începutul acestui an. Grupul Renew Europe a votat împotriva unui amendament care solicita ca reducerea pesticidelor periculoase să se realizeze doar după realizarea unui studiu de impact, prin care să se cuantifice costurile unei astfel de măsuri și posibile soluții pentru susținerea producătorilor de pesticide, inclusiv pentru Azomureș. De ce a refuzat Dacian Cioloș realizarea unor studii de impact? Să votezi împotriva țării tale apăsând pe un buton, asta nu produce mare zgomot. Doar un țăcănit discret, aproape imperceptibil… Dar un studiu de impact ar fi făcut să nu se audă vocile românilor trimiși în șomaj, ar fi făcut să nu se audă plânsetul copiilor din familiile rămase fără sursă de venit. Dacian Cioloșa preferat să fie „european”, mai ales că printr-o apăsare de buton al cărui minuscul păcănit nu i-a deranjat timpanul europarlamentarul român a ignorat jalea produsă în propria-i țară.

Dacian Cioloș împotriva transportatorilor din România

Un alt amendament respins de Renew Europe în cadrul dezbaterii privind trecerea la economia verde a fost cel prin care mai mulți europarlamentari, inclusiv cei din PNL în frunte cu Rareș Bogdan, își exprimau îngrijorarea cu privire la acordul provizoriu încheiat în cadrul pactului de mobilitate.

Despre ce era vorba? Una din condițiile acordului era ca vehiculele grele, operate de firmele transportatoare în state terțe să se întoarcă o dată la opt săptămâni în țara de origine. La o sumară analiză oricine se putea prinde că această condiție era în dezavantajul statelor tip România, dar în avantajul statelor mai dezvoltate, de tipul Franței.

Renew Europe, cel de-al treilea grup de la nivelul Parlamentului European, grup care este condus de Dacian Cioloș, a votat împotriva interesului României. Lui Dacian Cioloș i-a luat doar o secundă ca să apese butonul de vot împotriva României. Acea secundă s-a transformat în milioane de ore pierdute aiurea de transportatorii români, acea secundă a produs pagube firmelor de transport din România ce se recuperează în ani de muncă.

Credeți că s-a pus în postura lui nea Mitică, șoferul de tir care doarme prin parcări și mănâncă conserve de acasă, consultând din când în când bursa de transporturi ca să prindă o cursă cu marfă spre casă? Nu cred, pentru că Dacian Cioloș are benzina plătită de UE, iar de mers merge cu avionul, la business…

Dacian Cioloș împotriva ajutorului pentru zonele miniere

Renew Europe, cel de-al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, condus de Dacian Cioloș, a votat de asemenea împotriva mai multor amendamente pentru sprijinirea zonelor miniere din statele UE. Din nou avantaj Franța…

Practic prin acest vot țările de tipul României au fost private de sprijin financiar complementar închiderii zonelor miniere. Franța nu are mine de închis, deci nu avea nevoie de acest sprijin. Dar oare Dacian Cioloș a ajuns eurodeputat fiind votat de francezi?! Ca să înțelegeți mai bine, nu vorbim de menținerea unor activități poluante, ci doar de sprijinul financiar acordat unor țări care ar renunța la unele activități poluante, de tipul mineritului. Cu ce-l deranja pe Cioloș dacă România primea fonduri UE pentru a compensa închiderea unor mine? Dacian Cioloș a apăsat butonul de vot ca și cum ar fi apăsat pe declanșatorul unei imense bombe ce aruncă în aer minele din România, prinzând captivi între pereții dărâmați mii de mineri cu tot cu familiile lor. Dar ce contează, nu-s francezi, sunt niște români, ce treabă are cu ei ?

Dacian Cioloș împotriva economiei românești

Grupul condus de Dacian Cioloș a votat și împotriva altor amendamente care erau menite să susțină economia românească și agenții economici români.

Renew Europe s-a opus amendamentului prin care se propunea realizarea unei  strategii pentru industriile mari consumatoare de energie. Strategia presupunea bani europeni pentru țările care adoptă tehnologii non-poluante, chiar dacă aceasta presupune o reconversie profesională a unor largi pături sociale. Dacian Cioloș a apăsat butonul din nou împotriva intereselor României, țara sa de baștină, de care nu și-a amintit că este în proces de modernizare, care presupune costuri multiple.

Dacian Cioloș împotriva energiei nucleare din România

În ianuarie 2020 Dacian Cioloș a votat în cel mai evident mod à la française, apăsând butonul împotriva unei rezoluții care avantaja țările ce dezvoltă noi surse de energie nucleară. În ciuda faptului că știa intenția României de a implementa în sfârșit reactoarele 3 și 4 de la Centrala Atomoelectrică Cernavodă, în ciuda acordurilor României cu SUA, chiar a unui memorandum de finanțare cu SUA, Dacian Cioloș a votat în dezavantajul României. Dar în avantajul cui oare?! În avantajul unei țări ca Franța, ce are deja implementate centrale nucleare pentru producere de energie electrică și care se opune mai mult sau mai puțin subtil unor țări concurente. Grupul Renew Europe condus de Dacian Cioloș este, deloc întâmplător, controlat de Franța… Dacian Cioloș a apăsat butonul de vot pentru Franța, dar împotriva României, neavând nicio apăsare interioară. Este corect să-și iubească soția franțuzoaică, dar este incorect să voteze în Parlamentul European împotriva țării pe care o reprezintă oficial acolo. Ne pas confondre la patrie avec le lit, monsieur Dacien, cum ar spune colegii lui, academicienii…

Dacian Cioloș împotriva României în pandemie

Am lăsat pentru final ultima trădare a lui Dacian Cioloș. Acesta a votat împotriva amendamentului care a prevăzut crearea unui Fond de Solidaritate al UE, în valoare de 50 de miliarde de euro, pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Întreg grupul Renew Europe, al cărui președinte este monsieur Dacian Cioloș, a votat împotriva acestei alocări. De cealaltă parte, grupul PPE, din care fac parte și europarlamentarii PNL, a votat în favoarea sumelor acestea, care au fost cuprinse și în Rezoluția finală a Parlamentului European din 17 aprilie 2020. De ce am amintit de votul PNL? Fiindcă tocmai Dacian Cioloș s-a trezit să critice gestionarea crizei sanitare de către guvernul Orban, nemulțumit fiind de închiderea școlilor fără ca acestea să asigure în prealabil aparatură elevilor pentru cursurile on-line. Cu alte cuvinte, Dacian Cioloș a apăsat butonul împotriva susținerii financiare a elevilor români de către UE, iar apoi tot el s-a indignat că de ce nu au primit copiii mai repede tablete din fondurile UE…

Dacian Cioloș a anulat cu o apăsare de buton de vot în PE posibilitatea ca milioane de copii români să apese butoanele de logare la cursurile on-line și tot el are tupeul să critice că actuala guvernare, bună, rea, cum o fi, nu a dat mai repede tablete elevilor! Un personaj demn de Moliere…

Acest europarlamentar român, dar cu orientare spre interesele franceze vă cere să aplicați ștampila la alegerile din 6 Decembrie pe formațiunea care l-a trimis în Parlamentul European. Pentru că visează să fie din nou premierul României!

Al cărei Românii, a celei batjocorite prin votul din Parlamentul European?

V-ar lua o secundă să apăsați ștampila cum vrea el. Dar dacă ați face-o ar însemna că ați apăsa cu mâna voastră de șase ori butonul de vot împotriva României, acel buton pe care Dacian Cioloș l-a apăsat fără nicio apăsare sufletească.

Dacă puteți face asta, votați USR!