Evenimentul Zilei > Social > Vor fi deschise parcurile şi cimitirele? Firea vine cu explicații
Vor fi deschise parcurile şi cimitirele? Firea vine cu explicații

Vor fi deschise parcurile şi cimitirele? Firea vine cu explicații

Gabriela Firea spune că este de acord cu redeschiderea parcurilor şi cimitirelor însă, are şi o veste proastă.

Gabriela Firea: ”Voi propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că aşa cum ştiţi, şi acestea sunt închise şi cetăţenii sunt foarte supăraţi pentru că nu au reuşit să ajungă nici în timpul zilelor de Paşte”.

Măştile sunt obligatorii

Primarul General al Capitalei a spus că parcurile ar putea fi deschise, în București, după data de 15 mai, dar numai în anumite condiții. Dacă se va lua o astfel de măsură, bucureștenii vor primi informații suplimentare prin flyere, la intrarea în grădini sau parcuri, și vor fi obligați să poarte măști de protecție.

„Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oamenii au înţeles că nu e bine şi nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau şi să se reunească în grupuri, aşa cum făceau înainte de pandemie, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se crează o anumită aglomeraţie”, a adăugat Firea.

Ce spune despre gărădiniţele şi şcolile din Bucureşti

În ceea ce privește locurile de joacă pentru copii, Gabriela Firea a transmis că aceasta ar fi o măsură ”riscantă” într-o ”primă etapă”, tocmai pentru a se evita aglomerația.

„Este un risc foarte mare pe care nu ştiu cine şi-l asumă. Eu, una, nu mi-aş asuma acest lucru. Eu nu o susţin. Eu cred că este foarte periculos. Eu văd altfel situaţia, anume un proiect de hotărâre la Guvern, iar dacă nu se va rezolva, atunci vom interveni prin colegii noştri senatori şi deputaţi, adică o posibilitate ca unul dintre părinţi să rămână acasă cu copilul sau copii, dar să primească o sumă din partea statului, adică şomajul tehnic de 75% să fie continuat pentru unul dintre părinţi”.