Evenimentul Zilei > Actualitate > Vor avea sau nu parte elevii de o minivacanță de 1 decembrie? Totul ține doar de Guvernul Ciucă
Vor avea sau nu parte elevii de o minivacanță de 1 decembrie? Totul ține doar de Guvernul Ciucă

Vor avea sau nu parte elevii de o minivacanță de 1 decembrie? Totul ține doar de Guvernul Ciucă

Conform legii, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt liberele. Bugetarii și elevii ar putea avea parte de o minivacanță, însă acest lucru este posibil doar dacă Guvernul Ciucă va fi instalat. Sorin Cîmpeanu ne explică cum stau lucrurile în ceea e privește învățământul până la finalul acestui an.

Miercuri, după ce a primit aviz favorabil pentru a ocupa locul de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre perioada următoare din învățământ. Pentru că se apropie două zile libere pentru bugetari și elevi, acesta a declarat că se face tot posibilul pentru a obține o minivacanță. Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie pică în acest an în cursul săptămânii, marți și miercuri. Autoritățile încearcă să formeze o punte între weekend și zilele libere, însă acest lucru este posibil doar dacă noul Guvern va fi investit.

Totodată, Sorin Cîmpeanu susține că, ziua de 2 decembrie ar putea fi prima zi în care elevii se întorc fizic la școală. Acest lucru este posibil doar în localitățile unde rata de infectare a coborât sub 3 la mie.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Cum arată rata de infectare pe județe și unde este înregistrat cel mai înalt nivel

În cadrul declarațiilor făcute după audierea în comisiile de specialitate din Parlament, ministrul Educației a precizat faptul că 90% dintre elevi și preșcolari au putut să meargă până acum la cursuri cu prezență fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

„La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.