Când începe și cât va dura vacanța de iarnă din anul școlar 2021-2022. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu
- Nicolae Comănescu
- 21 noiembrie 2021, 15:04
Vacanța de iarnă va fi mai scurtă, iar elevii vor reveni în bănci imediat după Anul Nou, la data de 3 ianuarie. Sistemul este dat peste cap de la începutul pandemiei.
În acest an, vacanța școlară de iarnă va fi mai scurtă decât de obicei. Și asta pentru că activitatea a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, așa că elevii au de recuperat materie și testări. Întreg sistemul educațional a fost dat peste cap începând de anul trecut, după izbucnirea pandemiei de coronavirus.
Cât va dura vacanța de iarnă în acest an școlar
Taberele s-au împărțit în două. Au fost părinți care au cerut ca școlile să funcționeze normal, nu sub forma on-line, pe de altă parte au existat destule voci care au cerut și suspendare unităților de învățământ. Elevii din clasele V-XII vor reveni la școală pe 3 ianuarie, după vacanța de iarnă, iar cei de la grădiniță și din clasele I-IV vor începe școala pe 10 ianuarie.
„Vom intra în vacanța de iarna in data de 23 decembrie, vor fi 10 zile de vacanta. Elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la scoala pe 10 ianuarie” a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
„Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică.
Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum. În 14 ianuarie se va încheia în semestrul 1.
Sorin Cîmpeanu: „Nu o reducere a perioadei de școală, că nu vom avea asta”
„Atâta vreme cât rămânem pe durata cursurilor identică cu cea planificată, singurul motiv pentru care am putea peria programa națională ar fi acela al unei perioade mai mari de școală online.
Nu o reducere a perioadei de școală, că nu vom avea asta, dar dacă vom fi obligați să apelăm la predare online, înțelegând pierderile și lipsa de acces, s-ar putea să avem nevoie încă o dată și anul acesta de perierea programei școlare, în sensul simplificării”, a mai spus Cîmpeanu.