Vaccinarea minorilor cu vârste între 5 și 11 ani devine realitate: Doar 27% dintre părinți vor să-și imunizeze copiii împotriva COVID-19

Vaccinarea minorilor cu vârste între 5 și 11 ani devine realitate: Doar 27% dintre părinți vor să-și imunizeze copiii împotriva COVID-19sursă: arhivă

Copiii cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani se vor putea vaccina împotriva bolii COVID-19, a anunțat, oficial, administrația Israelului, duminică, 14 noiembrie. În câteva zile, conducerea statului va preciza și data de debut a campaniei de imunizare.

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat punerea în aplicare a deciziei de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani după ce, săptămâna trecută, grupul de experți israelieni în vaccinare au susținut aprobarea acesteia. De altfel, anterior, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat administrarea de urgență a vaccinului Pfizer (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE) pentru această grupă de vârstă, în doză de 10 micrograme.

Copiii de 5-11 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

Vaccinul administrat copiilor cu vârsta de la 12 ani în sus este de 30 de micrograme. Pfizer și BioNTech au declarat că serul  dezvoltat de ei a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani.

Ministerul Sănătății a precizat că data de începere a campaniei de imunizare pentru copiii cu vârste între cinci și unsprezece ani cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech va fi stabilită în câteva zile.

„Majoritatea experților din comisie au fost de părere că beneficiile vaccinării acestei grupe de vârstă depășesc orice risc”, se arată în declarația Ministerului Sănătății din Israel. Serul va fi administrat în doze de 10 micrograme.

27% dintre părinți vor să își vaccineze copiii

Populația de 9,4 milioane de locuitori a Israelului este relativ tânără, cu aproximativ 1,2 milioane de copii din grupa de vârstă cuprinsă între cinci și unsprezece ani. Oficialii din domeniul Sănătății s-au îndoit că țara ar putea atinge „imunitatea de turmă” dacă acești copii nu ar fi vaccinați.

Un sondaj de opinie realizat săptămâna trecută în Israel a arătat că 27% dintre părinți ar permite copiilor cu vârsta sub 12 ani să li se administreze vaccinul, 33% fiind împotrivă și 40% nehotărâți.

Patru milioane de israelieni au făcut rapelul anti-COVID-19, care în luna august a fost aprobat pentru toate persoanele care s-au vaccinat cu a doua doză de vaccin cu cel puțin cinci luni înainte.

Adoptând o strategie de tipul „Trăind cu COVID”, guvernul israelian a menținut școlile și economia în mare parte deschise în timpul celui de-al patrulea val de pandemie, sperând în același timp să o învingă pandemia prin administrarea rapelului, prin purtarea obligatorie a măștilor de protecție și prin intermediul sistemului de certificare digitală COVID-19, relatează Reuters.