În Israel se pregătește administrarea celei de-a patra doze de vaccin. Care este marea necunoscută în privința campaniei

În Israel se pregătește administrarea celei de-a patra doze de vaccin. Care este marea necunoscută în privința campaniei Sursa foto. EVZ

Autoritățile din Israel au anunțat că sunt pregătite pentru a administra cetățenilor și cea de-a patra doză a vaccinului anti-coronavirus.

Autoritățile din Israel se pregătesc pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-coronavirus. Anunțul a fost făcut de Salman Zarka, cel care coordonează eforturile de combatere a pandemiei în această țară. „Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru a patra doză de vaccin în Israel”, a afirmat Salman Zarka, fără să dea vreo informație legată de data la care ar putea începe administrarea unei noi doze, conform timeofisrael.

Au fost multe cazuri de infectare după ce au reînceput școlile în Israel

Zarka a afirmat că următoarea doză de rapel poate fi modificată pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19, cum ar fi tulpina Delta extrem de infecțioasă. „Aceasta este viața noastră de acum înainte, în valuri”, a mai spus oficialul. Până acum 2,5 milioane de cetățeni israelieni au primit și a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Ministrul Sănătății din această țară a anunțat, săptămâna trecută, un număr record de cazuri de coronavirus, cu 11.187 de noi infecţii. Acest vârf s-a înregistrat la o zi după ce copiii s-au întors la şcoală, iar oamenii de ştiinţă au avertizat că aceasta ar putea alimenta o creştere în continuare a numărului de cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul persoanelor grav bolnave a scăzut

Însă, numărul persoanelor grav bolnave a scăzut constant şi este în prezent la jumătate faţă de nivelul din ianuarie. Oamenii de ştiinţă continuă să sublinieze că vaccinul Pfizer/BioNTech rămâne eficient în prevenirea cazurilor severe de boală şi a decesului. Israelul l-a folosit exclusiv în campania sa de vaccinare devenind lider mondial.

La 100.000 de persoane, numărul cazurilor printre cei nevaccinaţi este de departe mai mare decât al celor vaccinaţi în toate grupurile de vârstă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care sunt grav bolnavi sau au peste 60 de ani.