Evenimentul Zilei > International > Se schimbă totul despre vaccinare. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe asta. Este vital
Se schimbă totul despre vaccinare. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe asta. Este vital

Se schimbă totul despre vaccinare. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe asta. Este vital

Noi decizii în Sănătate luate pentru Statele Unite ale Americii (SUA). Rapelurile cu serurile anti-COVID-19 în cazul producătorilor Moderna și Johnson & Johnson au fost aprobate, miercuri. și, mai mult decât atât, FDA a permis un nou mix de vaccinuri. 

FDA a emis aprobări pentru vaccinările rapel în cazul Moderna și Johnson & Johnson. Pe de altă parte, agenția a permis un mix al vaccinurilor astfel încât două sau mai multe injecții să poată proveni de la producători diferiți pe viitor. Această procedură, care este cunoscută sub numele de „mix and match” în SUA, este deja practicată în alte țări, precum Germania.

Aceasta ar trebui să continue pentru a „lupta în mod proactiv împotriva pandemiei COVID-19”, a declarat directorul executiv al FDA, Janet Woodcock. Vaccinările oferă cea mai „sigură și mai eficientă” protecție împotriva bolii și a unei evoluții grave sau chiar fatale.

După aprobarea de către FDA, autoritatea sanitară CDC trebuie să publice recomandările de vaccinare corespunzătoare. Aceasta este considerată o formalitate.

Cine poate beneficia de rapelurile Moderna și Johnson&Johnson

Vaccinările rapel Moderna pot fi administrate tuturor persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, precum și tuturor adulților cu un risc crescut de îmbolnăvire. A doua injecție trebuie să fi fost făcută cu cel puțin șase luni în urmă. Vaccinurile Johnson & Johnson pot fi administrate din nou la două luni de la vaccinare pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Rapelul de la Biontech / Pfizer a fost deja aprobat oficial, iar vaccinarea cu noua doză a debutat deja în SUA.

Aproximativ 170 de milioane de persoane din SUA au fost vaccinate până în prezent cu schema completă de la Biontech / Pfizer sau Moderna, iar aproximativ 15 milioane cu serul dezvoltat de Johnson & Johnson.

Dezbateri pe tema administrării unui nou rapel

Problema rapelului este fundamental controversată, notează Der Spiegel. Susținătorii spun că o doză suplimentară de vaccin crește protecția împotriva infecției cu coronavirusul , mai ales în privința răspândirii variantei Delta și scăderea imunității în timp.

Pe de altă parte, cei care se opun unui rapel spun că două doze de vaccin ar oferi deja o protecție suficientă, în special împotriva evoluțiilor grave și fatale ale bolii. Aceștia consideră că ar trebui să se pună accentul pe vaccinarea persoanelor neimunizate- în SUA, precum și în țările în curs de dezvoltare, unde există un deficit de vaccinuri.

De asemenea, guvernul american pregătește o campanie de vaccinare pe scară largă pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Casa Albă a transmis, miercuri, că primele vaccinări pentru copiii din această grupă de vârstă ar putea avea loc în zilele următoare unei recomandări finale a CDC. Se estimează că acest lucru va avea loc la începutul lunii noiembrie.

Vaccinul în cazul celor aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani urmează să fie administrat în cabinete de pediatrie, spitale pentru copii, farmacii și școli.

La începutul lunii noiembrie, Biontech și Pfizer au depus o cerere de aprobare de urgență a vaccinurilor pentru această grupă de vârstă. Serul este aprobat pentru toate categoriile începând cu vârsta de 12 ani.