Începând cu data de 1 iunie vor intra în vigoare noi relaxări, venite pe fondul diminuării infectărilor cu coronavirus. O întrebare este legată de ceea ce se va întâmpla în școli, cu ceremoniile pentru absolvenți. Întrebat despre acest subiect, Alin Stoica, prefectul Capitalei, a afirmat că o decizie în acest sens va fi luată, miercuri, după ședința Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia legată de festivitățile de absolvire va fi luată mâine

„La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie.

Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine. O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr.

Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere”, a spus Alin Stoica la Antena 3.

„Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă”

„Ne așteptăm, în urma ședinței de ieri, pe care am avut-o cu prim ministrul și cu ministrul de Interne, la măsuri ceva mai relaxate de la 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după ziua miercuri și dacă va fi inclusă în hotărârea de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri.

Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță fiecare clasă da, dar petreceri la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a mai afirmat prefectul Capitalei.

Iată ce măsuri vor fi adoptate începând cu data de 1 iunie:

– restaurantele se redeschid la capacitate de 50%

– barurile, cafenelele, cluburile, se redeschid la capacitate de 50% doar pentru persoanele vaccinate

– nunțile vor fi permise în exterior la capacitatea de 70% din locuri și la 50% în interior

– nunțile vor putea fi organizate fără restricții dacă toate persoanele sunt vaccinate

– sălile de sport, deschise fără restricții pentru persoanele vaccinate

– meciurile cu spectatori, la capacitate de 25% pentru persoanele vaccinate