Trei municipii din România vor primi bani de la Guvern pentru asigurarea căldurii către populație în timpul iernii, anunță AGERPRES.

Astfel, în cadrul ședinței de Guvern care a avut loc luni, s-a  aprobat alocarea sumei de 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucureşti în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat populaţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. De asemenea, în cadrul ședinței s-a mai aprobat repartizarea a câte16, 5 milioane de lei pentru municipiile Buzău și respectiv Giugiu, bani care vor fi utilizați pentru asigurarea căldurii.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat populaţiei. (…) Este vorba despre 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucureşti, de asemenea despre suma de 16,5 milioane de lei pentru Buzău şi pentru Giurgiu”, a mai declarat Nelu Barbu.

Acesta a mai precizat că Executivul a alocat suma de 1,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru comuna Toporu din judeţul Giurgiu. Banii vor fi utilizați pentru continuarea unui proiect de investiţii, o lucrare privind canalizarea din comună.