Evenimentul Zilei > International > „Voi fi prima FEMEIE-CĂLĂU”. O britanică islamistă vrea să execute un pizonier american sau britanic
„Voi fi prima FEMEIE-CĂLĂU”. O britanică islamistă vrea să execute un pizonier american sau britanic

„Voi fi prima FEMEIE-CĂLĂU”. O britanică islamistă vrea să execute un pizonier american sau britanic

O britanică s-a aliat cu militanţii Statului Islamic şi a ameninţat că va deveni prima femeie care va executa un prizonier american sau chiar din ţara sa.

Khadijah Dare, care trăieşte în Lewishwan, sud-estul Londrei, a făcut această promisiune la o zi după ce a fost publicată înregistrarea în care un militant islamist anunţă execuţia jurnalistului american James Foley.

Britanica, despre se crede că are 22 de ani, a publicat mesajul ameninţător pe Twitter. "Un link la execuţia jurnalistului, vă rog. Allahu Akbar. Marea Britanie cred că tremură. Ha. Vreau să fiu prima britanică ce execută un terorist american sau britanic", a scris aceasta pe reţeaua de socializare, sub numele Muhajirah fi Sham, care înseamnă "imigrant in Siria".

Dare, mama unui copil, a plecat din Marea Britanie în anul 2012 şi s-a mutat în Siria. Recent, ea a provocat un val de neumlţumiri după ce şi-a fotografiat copilul cu o armă AK47. În prezent, ea trăieşte în Raqqa, împreună cu soţul ei suedez. Ea a mărturisit că a fost martora la o execuţie a unui violator din oraşul în care locuieşte, scrie The Mirror.

Se crede că Dare s-a convertit la religia islamistă în adolescenţă.  Pe Twitter, ea postează mesaje despre islamism şi despre cât de bine învaţă fiul său Coranul, însă publică şi fotografii cu capetele persoanelor executate cel mai probabil de militanţii Statului Islamic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.