Vladimir Putin bagă spaima în Occident. Kremlinul a ordonat efectuarea exercițiilor nucleare

Vladimir Putin bagă spaima în Occident. Kremlinul a ordonat efectuarea exercițiilor nucleare Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dat armatei sale, dispoziții care au generat temeri în rândul statelor occidentale. Președintele rus a ordonat ca în viitorul apropiat forțele armate ale Moscovei să inițieze exerciții nuclerare la care să participe în special trupe poziționate în apropiere de Ucraina.

Vladimir Putin, un nou ordin care dă fiori Ucrainei

Dispozițiile date de Vladimir Putin reprezintă o formă de răspuns pentru „amenințările” occindentale față de Moscova. Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat pe Telegram că, „în timpul exercițiului se vor întrepinde o serie de aplicații și antrenamente pentru pregătirea și utilizarea armelor nucleare nestrategice”.

Prin acest exercițiu ministerul Apărării Naționale urmărește „menținerea pregătirii armatei”, ca urmare a „declarațiilor provocatoare și amenințărilor anumitor responsabili occidentali față de Rusia”, a mai adăugat sursa citată.

Vladimir Putin a votat on-line

Sursa foto: Captura ecran

Federația Rusă deține cel mai mare arsenal de arme de distrugere în masă din lume

Vor participa la aplicațiile militare unitățile de rachete din Districtul militar de sud precum și forțele navale, a adăugat ministerul rus al Apărării. În prezent Federația Rusă deține cel mai mare arsenal de arme de distrugere în masă din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

Operațiunea Specială de Eliberare a Ucrainei ordonată de Vladimir Putin la 24 februarie 2022 a condus la izolarea Rusiei de statele occidentale, de la criza rachetelor din Cuba din timpul Războiului Rece.

La nivelul societății ruse, războiului din Ucraina este prezentat ca o luptă a Moscovei împotriva Occidentului. Occident care, în accepțiunea președintelui rus Vladimir Putin, ignoră demersurile Kremlinului de a dezvolta o „relație de prietenie” după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

arme nucleare rusia

Sursa foto: Petar Vician | Dreamstime.com

Vladimir Putin acuză

De asemenea, Putin condamnă și „politica de containment” a Organizației Atlanticului de Nord și că încearcă să controleze Ucraina în timp ce NATO își extinde prezența militară în est, tot mai aproape de Rusia. Pe de altă parte, atât Occidentul cât și Ucraina susțin la unison că nu vor renunța cel puțin până cânt Armata rusă nu va fi învinsă.

Operațiunea Specială de Eliberare este văzută în emisfera vestică drept un război în stil imperial, menit să refacă granițele anterioare ale Imperiului Țarist, notează Reuters.