Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Putin are un nou plan. Cum vrea să câștige războiul din Ucraina
Vladimir Putin are un nou plan. Cum vrea să câștige războiul din Ucraina

Vladimir Putin are un nou plan. Cum vrea să câștige războiul din Ucraina

Vladimir Putin are un nou plan în ceea ce privește războiul din Ucraina. După ce armata rusă a suferit mai multe înfrângeri pe front, liderul de la Kremlin are acum o nouă strategie.

Vladimir Putin a declarat că ia în calcul rotația militarilor pe frontul din Ucraina. Liderul de la Kremlin a recunoscut că a discutat această problemă cu reprezentanții Ministerului Apărării și ai Statului Major General. Armata rusă a suferit în ultima perioadă mai multe înfrângeri pe frontul din Ucraina și a fost nevoită să se retragă din mai multe regiuni.

Mutare disperată

Președintele rus spune că nu a luat însă o hotărâre clară în acest sens. Vladimir Putin anunțase recent că din totalul celor 300.000 de ruși vizați de mobilizarea parțială, 150.000 se află deja în zona de conflict, iar restul de 150.000 se află în centrele de instruire.

„Oricât ar fi de ciudat, am discutat și despre acest lucru. Va fi necesar să se analizeze această propunere în funcție de situație, de evoluția evenimentelor. Poate că unele formațiuni din zona operațiunii militare speciale vor fi schimbate cu altele. Totuși, toți vor avea statutul de participanți la acțiunile de luptă”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Rador.

Acuzațiile soldaților

Liderul de la Kremlin a recunoscut pentru prima dată și că au existat probleme în ceea ce privește aprovizionarea soldaților trimiși să lupte pe frontul din Ucraina.

Soldații se plâng de luni de zile de condițiile în care sunt trimiși la război. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri în care militarii spun nu au apă sau mâncare, că nu au primit haine și că o parte din armament este depășit sau are defecțiuni, relatează Reuters.

Militarii acuză și faptul că nu au fost instruiți și că sunt folosiți pur și simplu ca și carne de tun. Mulți dintre ei nu au primit nici banii promiși la încorporare.

Familiile soldaților spun și că aceștia sunt acuzați de dezertare și sechestrați dacă refuză să lupte, deși nu sunt echipați corespunzător. Canalul de Telegram Astra a anunțat că 300 de soldați ruși sunt ţinuţi într-un subsol din orașul Zaitseve din regiunea Lugansk după ce au refuzat să se mai întoarcă pe front.