Evenimentul Zilei > Actualitate > Serviciile secrete din Marea Britanie anunță că Rusia a primit un nou stoc de drone. Moscova se pregătește de noi atacuri
Serviciile secrete din Marea Britanie anunță că Rusia a primit un nou stoc de drone. Moscova se pregătește de noi atacuri

Serviciile secrete din Marea Britanie anunță că Rusia a primit un nou stoc de drone. Moscova se pregătește de noi atacuri

Planurile președintelui rus Vladimir Putin au fost aflate de serviciile secrete din Marea Britanie. Cel mai recent raport arată ce intenții are Kremlinul în războiul din Ucraina și cu ajutorul cui vrea să le ducă la îndeplinire.

Serviciile secrete din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi victima mai multor bombardamente din partea trupelor rusești în următoarea perioadă. Rusia ar fi fost reaprovizionată de Iran cu drone kamikaze.

În cel mai recent raport al Serviciilor secrete din Marea Britanie privind evoluția pe fronturile din Ucraina, Londra a avertizat că Ucraina ar putea fi ținta, din nou, a unui nou val de atacuri rusești cu ajutorul dronelor iraniene. De asemenea, au existat rapoarte potrivit cărora, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, au fost reluate atacurile cu ajutorul dronelor kamikaze furnizate Rusiei de către Iran.

Oficialii ucraineni au informat că în zilele de de 6 și 7 decembrie mai multe regiuni din Ucraina au fost atacate cu ajutorul dronelor. Statul Major General al Ucrainei a precizat că numai în regiunile Zaporojie și Nipru au fost doborâte 17 drone, inclusiv 14 „Shahedov-136”. Este important de precizat că ultima dată când au fost raportate atacuri cu drone pe teritoriul ucrainean a fost pe 17 noiembrie.

Rusia ar fi primit noi stocuri de arme din Iran

Informațiile în legătură cu reluarea activității dronelor nu au fost încă verificate. Dacă acest lucru va fi confirmat, se poate trage doar o singură concluzie, Rusia și-a epuizat stocurile anterioare de drone Shahed-131 și Shahed-136 ceea ce a făcut ca Moscova să primească acum o reaprovizionare. În acest caz, sunt așteptate noi atacuri rusești cu ajutorul UAV-urilor în diferite regiuni din Ucraina, informează BBC.

Rusia a trimis 140 de milioane de euro cu avionul către Iran pentru a plăti un transport de drone. Zborul a avut loc pe 20 august. De asemenea, cele două țări au discutat o nouă afacere care se ridică la suma de  200 de milioane de dolari. Ambele țări au negat informațiile potrivit cărora Iranul furnizează Rusiei drone pentru a fi folosite pe câmpul de luptă din Ucraina.

Abia pe 5 noiembrie ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian a recunoscut că a trimis „un număr limitat de drone”. În plus, mai multe camere au surprins imagini cu aeronave care transportau echipament militar din Iran spre Rusia. Dronele kamikaze iraniene au produs mari pagube pe teritoriul Ucrainei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: