Evenimentul ZileiEVZ SpecialVlad Voiculescu, implicat într-un nou scandal. Numele fundației sale apare într-o afacere imobiliară controversată

Vlad Voiculescu, implicat într-un nou scandal. Numele fundației sale apare într-o afacere imobiliară controversată

Vlad Voiculescu, implicat într-un nou scandal. Numele fundației sale apare într-o afacere imobiliară controversată
Numele fundației Magic Home, înființată de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, apare într-un scandal legat de un imobil din centrul Bucureștiului, pe care încearcă să pună mâna violonistul Alexandru Tomescu.

Disputa pentru un apartament din strada Grigore Cobălcescu nr 13, pe care violonistul Alexandru Tomescu intenționează să pună mâna, în ciuda opoziției proprietarului, Nicolae Moldoveanu, intră într-o nouă etapă. Evenimentul Zilei a relatat pe larg despre această afacere imobiliară, destul de încurcată, care s-a lăsat cu mai multe procese în justiție și dosare penale.

Alexandru Tomescu a intrat în posesia unui apartament situat la parterul unui imobil, peste drum de Parcul Cișmigiu, în anul 2011. De atunci, este acuzat de proprietarii apartamentului de la etaj, că încearcă să-i evacueze, prin tot felul de manevre, pentru a pune mâna pe întreg imobilul.

Locuința de la etajul 1 – apartamentul 2, format din două camere și dependințe este ocupat de Jeny Iancu (83 de ani), victimă a Holocaustului din România. Aceasta i-a vândut locuința, pentru a-și proteja interesele, fiului ei, Nicolae Moldoveanu. La rândul său acesta se luptă cu violonistul încercând să păstreze apartamentul, în care mai locuiește mama sa.

Nicolae Moldoveanu susține că în acest an, violonistul Alexandru Tomescu a oferit apartamentul pe care îl deține în imobil, la parter, fundației „Magic Home”, condusă de Vlad Voiculescu. Atribuirea s-a făcut în baza unui contract de comodat, susține Nicolae Moldoveanu, care încalcă drepturile mamei sale.

Nicolae Moldoveanu acuză abuzurile la care este supusă mama sa

Drept urmare, Nicolae Moldoveanu a transmis o sesizare către Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, partid din care face parte și Vlad Voiculescu. El îi aduce la cunoștință, acestuia, situația în care se află mama sa. Practic, prin scrisoarea transmisă, Nicolae Moldoveanu cere ajutorul politicianului, încercând o altă cale prin care să-și obțină dreptatea.

„În atenția

Domnului Dan Barna, Președintele Uniunii Salvați România

Spre știință:

Domnului Alexandru Muraru, Deputat, Parlamentul României reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei

Dle Președinte Barna,

Subsemnatul Moldoveanu Nicolae mă adresez dvs în legătură cu ONG ul «Magic Home» al cărui președinte și membru fondator este dl Vlad Voiculescu fost ministru al sănătății. Am luat la cunoștință că începând cu anul 2021 acest ONG și-a stabilit sediul în str Grigore Cobălcescu nr 13 sector 1 București. Precizez că în acest imobil locuiește mama mea Iancu Jeny, Victima a Holocaustului din România.

Acest imobil face obiectul unui scandal mediatic și a unor dosare aflate pe rolul justiției datorită metodele abuzive prin care violonistul Alexandru Tomescu le-a folosit pentru a intră în posesia imobilului respectiv.

În urmă acțiunilor abuzive și nelegale care continuă să fie analizate de instanțe, Alexandru Tomescu a încheiat cu ONG «Magic Home» un așa zis contract de comodat prin care drepturile mamei mele sunt încălcate. În timp ce «Magic Home» operează în imobilul respectiv fără nici o restricție, apartamentul lui Iancu Jeny, în vârstă de 83 de ani, este debranșat de la utilități de baza, apă și gaze.

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, participa la conferinta de presa organizata de Grupul Parlamentar al Aliantei USR PLUS, pe tema situatiei din Sanatate.

Dan Barna solicitat să se implice

Este important să știți că, în timpul campaniei condusă de violonistul Alexandru Tomescu împotriva mamei mele pentru a intra în posesia unui imobil asupra căruia niciodată nu a avut nici un drept, imobilul a fost incendiat de două ori în același an. ISU a constatat că incendierile au fost cauzate cu intenție.

De asemenea, consider că este important să știți că, Curtea de Apel București, a redeschis, în dosarul 3891/2/2020, pentru a 3 oară, urmărirea penală împotriva dl Tomescu Alexandru și a grupării din care acesta face parte. Aceste fapte sunt în prezent cercetate și de D.N.A.

În aceste condiții, din cauza legăturii evidență care există între violonistul Tomescu și dl Vlad Voiculescu, fost ministru și membru în partidul al cărui președinte sunteți, consider că este important să va aduc la cunoștință situația mai sus prezentată, situație care o afectează grav, din toate puntele de vedere, pe mama mea. Las la latitudinea dvs decizia asupra modului pe care îl veți alege pentru a trata sesizarea mea dar vă solicit să îmi comunicați poziția dvs față de situația prezentată. Va mulțumesc anticipat

Cu stimă, Moldoveanu Nicolae”

Citește și: Violonistul cu Stradivarius cântă fals în scandalul vilei din Cobălcescu 13

 


Accesează: