Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu este pe făraș. Decizia îi aparține premierului Florin Cîțu
Vlad Voiculescu este pe făraș. Decizia îi aparține premierului Florin Cîțu

Vlad Voiculescu este pe făraș. Decizia îi aparține premierului Florin Cîțu

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu ar putea fi remaniat în perioada următoare, ca urmare a gafelor comise de acesta în scurtul său mandat de demnitar.

Vlad Voiculescu este pe făraș. Plecarea lui Vlad Voiculescu, din fruntea Ministerului Sănătății, este dată ca sigură de cei din PNL. Între premierul Florin Cîțu și ministrul USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu mai este nicio cale de împăcare.

Nemulțumirea lui Cîțu ar proveni de la gafele continue pe care ministrul său le face în fiecare zi. Premierul nu a uitat nici opoziția făcută de Voiculescu în momentul adoptării legii bugetului și de faptul că a comentat peste tot de faptul că bugetul Sănătății este foarte mic.

Ultimul scandal avut loc acum șase zile. Voiculescu a publicat o serie de date legate de pandemia cu noul coronavirus. Premierul nu a fost de acord și a trimis corcpul de control la Ministerul Sănătății. Ulterior, Voiculescu a scris pe facebook că ”transparentizarea deranjează”.

S-a discutat în BPN de la PNL. Vlad Voiculescu este pe făraș

De altfel, la ultima ședință a Biroului Politic Național de la PNL, Rareș Bogdan a atras atenția asupra unui pericol foarte mare. Acest pericol este legat de faptul că liberalii vor deconta politic gafele făcute de Voiculescu, în fruntea Sănătății.

Prim vicepreședintele liberal a mai spus că scorul politic al PNL, în sondaje va avea de suferit ca urmare a unor ministri neperformanți. Printre aceștia, Rareș Bogdan l-a punctat și pe ministrul Economiei, Virgil Popescu. Europarlamentarul PNL a spus despre Popescu că nu a știut să gestioneze criza minerilor din Valea Jiului și că nu s-a dus printre aceștia.

Schimbarea lui Voiculescu din fruntea Miniserului Sănătății este un lucru greu de făcut dar nu imposibil. Cei de la USR s-au săturat și ei de Vlad Voiculescu dar au anunțat că nu va fi nimeni remaniat fără acordul lor.

Cu toate acestea, Constituția României îi permite premierului revocarea din funcție a oricărui ministru. Astfel, premierul poate face o simplă solicitare către președintele României, care dacă este de acord, emite un decret de eliberare din funcție.

Finul lui Băsescu în cărți pentru fotoliu de ministru

Înlocuitorul lui Voiculescu a fost deja găsit de liberali. Acesta este susținut de PNL și se numește Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar din București. Cîrstoiu este finul lui Băsescu și fiul deputatului de Argeș, de la PD, Ion Cirstoiu.

În PNL au început deja să apară variante de înlocuire a lui Vlad Voiculescu la Minister.

Astfel, zilele acestea este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, noul director al Spitalului Universitar din București. Cîrstoiu este finul lui Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, care a fost 8 ani deputat PD de Argeș.