Evenimentul Zilei > Politica > Culmea imoralității. Tatăl lui Vlad Voiculescu s-a bucurat de beneficiile revoluționarilor, deși era turnător la Securitate
Culmea imoralității. Tatăl lui Vlad Voiculescu s-a bucurat de beneficiile revoluționarilor, deși era turnător la Securitate

Culmea imoralității. Tatăl lui Vlad Voiculescu s-a bucurat de beneficiile revoluționarilor, deși era turnător la Securitate

Tatăl lui Vlad Voiculescu s-a bucurat de beneficiile revoluționarilor, deși era colaborator al Securității, ca poliție politică.

Tatăl lui Vlad Voiculescu s-a bucurat de beneficiile revoluționarilor, deși era colaborator al Securității

Tatăl ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ar fi beneficiat de drepturile acordate luptătorilor în Revoluție. Aceasta deși Vasile Voiculescu a fost colaborator la Securitate. O analiză publicată de Evenimentul Zilei de Transilvania, dezvăluie beneficiile pe care le-a avut tatăl actualului ministru.

În anul 2015, Curtea de Apel București l-a declarat pe Vasile Voiculescu, tatăl actualului ministru, colaborator al Securității. Potrivit deciziei, el a semnat mai multe angajamente cu Securitatea, începând din 1978.  Vasile Voiculescu a oferit informații despre colegii ți cunoscuții săi care ascultau postul de radio Europa Liberă sau discutau despre dictatura Ceaușescu.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a încercat să-i ia apărarea tatălui său, precizând că acesta a fost revoluționar în 1989. Că a ieșit în stradă și a manifestat alături de alte zeci de mii de români împotriva dictaturii.

Tatăl lui Vlad Voiculescu a primit beneficiile revoluționarilor

Vlad Voiculescu a precizat, conform articolului din Evenimentul Zilei de Transilvania, că tatăl său a beneficiat și de certificate de revoluționar. Acest document i-a conferit o serie de beneficii, între care, teren, un spațiu comercial și o îndemnizație. Valoarea acesteia din urmă se ridică la aproximativ 2.200 de lei.

Vasile Iulian Voiculescu a fost prima oară recrutat de Securitate în 1978 și a semnat un angajament cu numele de cod „Victor”. A doua oară, el a semnat un nou acord în 1980 pe când era profesor la Tîrgoviște. Dosarul său de rețea a avut numărul 231538.

În prima perioadă avea ca misiune „supravegherea informativă a unor colegi semnalați cu diverse manifestări ostile”.

În perioada anilor 1980, Securitatea s-a folosit de el pentru a-i depista pe cei care intenționau să treacă ilegal frontiera și să rămână în străinătate.

 

Întreaga analiză poate fi citită pe Evenimentul Zilei de Transilvania:

Culmea imoralității. Cum a beneficiat tatăl lui Vlad Voiculescu de avantajele revoluționarilor anticomuniști când, de fapt, era securist