Evenimentul Zilei > Actualitate > Moartea lui Pacepa. Cum a primit vestea un colaborator
Moartea lui Pacepa. Cum a primit vestea un colaborator

Moartea lui Pacepa. Cum a primit vestea un colaborator

Moartea lui Ioan Mihai Pacepa a fost confirmată de un colaborator și prieten al acestuia, profesorul american Ronald Rychlak. Cei doi au colaborat la scrierea unei lucrări despre dezinformare, publicată și în România.

Moartea lui Pacepa, confirmată de un colaborator.  Vestea decesului fostului general de Securitate Ioan Mihai Pacepa a fost confirmată de Ronald Rychlak. Fostul general de Securitate a murit în spital, unde se afla internat. Informația despre moartea lui Ioan Mihai Pacepa a fost prezentată în România de Evenimentul Zilei, de jurnaliștii Alecu Racoviceanu și Robert Turcescu. Cei doi jurnaliști au prezentat și dezbătut subiectul într-o ediție de Breaking news pe EVZ Play.

Ronald Rychlak a relatat, pentru Digi 24, că a aflat despre moartea fostului general de la soția acestuia. El a precizat că l-a fost sunat imediat ce a primit vestea de la spital.

„Ioan Mihai Pacepa și cu mine am fost prieteni de aproape zece ani. Ieri dimineață am primit un telefon de la soția sa și mi-a spus că s-a stins. La rândul ei a primit vestea prin telefon de la spital, unde era internat de câteva zile”, a povestit Ronald Rychlak.

Moartea lui Pacepa, confirmată de un colaborator

Profesorul universitar Ronald Rychlak este un cunoscut autor și comentator politic american. Împreună cu Ioan Mihai Pacepa a scris o lucrare publicată și în România. Aceasta se numește „Dezinformare” și prezintă angrenajele unor campanii de dezinformare initiate de la Kremlin.

Ronald Rychlak a povestit că a colaborat cu Ioan Mihai Pacepa, la scrierea acestei lucrări, prin email.

„Am lucrat integral pe email, iar propunerea pentru a scrie această carte a venit din partea mea. A fost o relație de colaborare care s-a transformat, mai apoi, într-o prietenie”, a relatat comentatorul politic.

Ioan Pacepa a reușit să fugă în SUA, cu ajutorul CIA, în 1978. A colaborat acolo cu serviciile americane de informații pentru a combate dictatura lui Nicolae Ceaușescu. Potrivit spuselor profesorului Ronald Rychlak, el a avut o contribuție la căderea comunismului, prin dezvăluirile pe care le-a făcut.

Ipoteze despre decesul generalului la EVZ

Jurnaliștii EVZ Robert Turcescu și Alecu Racoviceanu au dezbătut subiectul morții lui Ioan Mihai Pacepa. Cei doi au prezentat toate ipotezele în legătură cu acest subiect. Moartea generalului a fost confirmată și de jurnalistul Andrei Bădin, venind cu informații suplimentare pentru EVZ. Fostul șef DIE era spitalizat de mai bine de un an, iar în ultima perioadă a suferit două intervenții chirurgicale.

În cadrul emisiunii celor doi jurnaliști, doi istorici, Liviu Țăranu și Istoricii Liviu Țăranu și Florian Banu susțin că decesul lui Ioan Mihai Pacepa (92 de ani) ar fi survenit în urmă cu câțiva ani.

Citește și:

Exclusiv EVZ Play. Ipoteză surprinzătoare despre moartea generalului Pacepa 

Exclusiv EVZ. Moartea lui Ioan Mihai Pacepa! Misterul dezlegat de specialiști în istoria serviciilor. Confirmarea!

Generalul Ion Mihai Pacepa, în exclusivitate pentru EvZ: DUPĂ 25 DE ANI. Despre Ion (ILICI) Iliescu, Virgil MĂGUREANU, România lui IOHANNIS și rămășițele comunismului