Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Secrete din dosarele lui Pacepa. Dezvăluiri istorice. Marți, 16 februarie, pe evz.ro
EXCLUSIV. Secrete din dosarele lui Pacepa. Dezvăluiri istorice. Marți, 16 februarie, pe evz.ro

EXCLUSIV. Secrete din dosarele lui Pacepa. Dezvăluiri istorice. Marți, 16 februarie, pe evz.ro

Fostul șef al Departamentului de Informații Externe a României (DIE), generalul Ioan Mihai Pacepa, a murit în SUA, la vârsta de 92 de ani.

Evenimentul zilei a tratat subiectul pe larg, la EVZ TV. Jurnaliștii Robert Turcescu și Alecu Racoviceanu au dezbătut subiectul, oferind toate speculațiile și ipotezele privind această informație care ține de istoria serviciilor secrete. Fostul șef DIE, Ioan Mihai Pacepa,  era spitalizat de mai bine de un an, iar în ultima perioadă a suferit două intervenții chirurgicale.

Site-ul american wnd.com este primul care a publicat știrea despre moartea lui Ioan Mihai Pacepa. Acest site s-a ocupat cu editarea fimelor și cărților despre fostul șef al DIE.

Ioan Mihai Pacepa a reușit să fugă în SUA, în 1078, cu ajutorul CIA, în timp ce se afla în Germania. A colaborat acolo cu serviciile americane de informații pentru a combate dictatura lui Nicolae Ceaușescu.

Pacepa a devenit cetățean american, trăindu-și restul vieții în SUA.

Citiți marți, 16 februarie, pe evz.ro, un amplu articol despre Secrete din dosarele lui Pacepa și ale altor nouă „trădători” condamnați de Ceaușescu.