Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu criticat de Alexandru Rafila. ”Modul de abordare al ministrului Sănătății, eu nu-l înțeleg”
Vlad Voiculescu criticat de Alexandru Rafila. ”Modul de abordare al ministrului Sănătății, eu nu-l înțeleg”

Vlad Voiculescu criticat de Alexandru Rafila. ”Modul de abordare al ministrului Sănătății, eu nu-l înțeleg”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este criticat de către Alexandru Rafila pentru că a convocat, sâmbătă seară, managerii spitalelor la şedinţă privind extinderea capacităţii ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

Alexandru Rafila l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru decizia acestuia de a-i convoca sâmbătă seară pe managerii spitalelor din Capitală la discuţia privind extinderea capacităţii de terapie intensivă pentru patologia COVID-19. „Să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă”, consideră Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila nu înțelege modul de abordare al lui Vlad Voiculescu

„Nu vreau să mai comentez pentru că  nu vreau să fie interpretat în registru politic ceea ce spun eu, dar modul de abordare al Ministerului Sănătăţii, sau al ministrului Sănătăţii eu nu-l înţeleg. Totuşi, e membru al Guvernului României, până una-alta ar trebui să răspundă unor  deziderate ale coordonării acestei pandemii din punctul de vedere al Guvernului.

Dânsul are un program personal, mă rog, în sfârşit, nu mai intru în detalii. Eu am rămas, de exemplu, foarte surprins aseară, când la ora 9 şi un sfert, deci  sâmbătă la ora 9 şi un sfert a convocat directorii spitalelor din Bucureşti la o şedinţă ca să discute despre problema paturilor ATI.

Or, lucrul ăsta cred că-l discutăm de trei luni, să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara, nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă” a afirmat Alexandru Rafila,  duminică seară, la B1 Tv.

Ministerul Sănătății ar trebui să ajute Ministerul Educației în privința campaniei de informare

Alexandru Rafila consideră că Ministerul Sănătăţii ar trebui să ajute Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte campania de informare privind testarea în şcoli pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. El a arătat că spre deosebire de alte ministere, cel al Educaţiei nu are direcţie medicală.

Ministrul Sănătății Vlad Voiulescu a fost criticat de mai multe ori în ultima lună și chiar i s-a cerut demisia. El a reușit să facă față totuși atacurilor și să se mențină în funcție. Recent, Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 lei pentru că a fost surprins fară mască pe holurile Parlamentului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.